S.V. Loosduinen heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de eerste ronde van de KNVB beker. In de tweede wedstrijd waar gespeeld wordt in een poule met drie andere verenigingen…. Vorige week werd door Loosduinen bij BGC Floreant gewonnen met 2-3. Door de uitslag van de wedstrijd tussen V.V. Woubrugge en S.V. Gouda 1-1 had S.V. Loosduinen vanmiddag bij winst een kans om zich al te plaatsen voor de volgende ronde.

Het team van Peter Barendse begon redelijk aan de wedstrijd, maar het werd toch naar mate de wedstrijd vorderde toch redelijk onrustig er werden aan beide kanten wat kleine kansjes gecreëerd. Na 18 minuten was het spits Beau van der Toorn die werd aangespeeld in de 16. Daar waar het leek dat hij de bal verspeelde knok hij zich in het duel, iets waar de verdediger van Woubrugge niet op had gerekend, hij stak zijn  been uit en vloerde Beau naar de grond De scheidsrechter floot gedecideerd naar de stip. Beau nam zelf de strafschop en stuurde de keeper van Woubrugge de verkeerde kant op, de 1-0 was een feit. Zoals eerder gememoreerd was het spel niet best en in feite begon Loosduinen meer en meer tegen zichzelf te voetballen. Woubrugge profiteerde hier optimaal van en schoot eerst de gelijkmaker binnen 1-1 en niet veel later schoot de spits van Woubrugge een gegeven vrije trap rond de 16 meter fraai binnen. De 1-2 stond op het scorebord. Vlak voor rust was het een corner voor S.V. Loosduinen die door de verdediging van Woubrugge met de hand werd beroerd zo floot de scheidsrechter wederom voor een penalty en was het opnieuw spits Beau van der Toorn die de strafschop ging nemen. Hij koos voor dezelfde hoek, nu koos de keeper dezelfde hoek, maar de bal was hard genoeg om de bal langs de Woubrugse keeper te schieten voor de 2-2

In de rust werd het team even goed wakker geschud door trainer Barendse er moest duidelijk uit een ander vaatje worden getapt. Tico Eckhardt kwam erin en J.J. ging weer op de linksback spelen. Dit deed het spel toch wel wat meer goed en zo wist Beau van der Toorn zijn 3e van de middag binnen te schieten. Woubrugge ging meer risico nemen en Loosduinen wachtte geduldig zijn kans af om in de counter toe te slaan. Dit gebeurde uiteindelijk door de back J.J. die opstoomde richting de doelmond en zo schoot hij de bal bekwaam achter de doelman en zo was de latere eindstand op het scorebord 4-2.

Door de uitslag van de overige 2 verenigingen in de poule tussen S.V. Gouda en BGC Floreant 0-2 heeft S.V. Loosduinen volgende week in de wedstrijd uit tegen S.V. Gouda genoeg aan een punt om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Sander Bohms

Wilt u het team aanmoedigen? Er is opnieuw een bus beschikbaar. U kunt zich hiervoor opgeven bij Peter Meijer

Er is een maximum van 50 plaatsen in de bus en ook houden wij ons aan de Corona-regels die hiervoor gelden, zoals o.a. mondkapje en registratie.
En natuurlijk geldt ook hier: heeft u corona gerelateerde klachten, blijf thuis !

Het busvervoer wordt mede mogelijk gemaakt door Van Heugten Tours, hét touringcarbedrijf van Den Haag !

Vertrek vanaf SV Loosduinen: 12.30 uur
Terugkomst op SV Loosduinen: ca 18.00 uur
Kosten: 0,00
Aanmelden verplicht bij Peter Meijer: petermeijer41@hotmail.com
onder vermelding van uw naam en telefoonnummer (i.v.m. de registratieplicht)