S.V. Loosduinen mag dit seizoen geen KNVB bekerwedstrijden spelen, maar in plaats hiervan zijn toch een aantal tegenstanders gevonden voor het spelen van een oefenwedstrijd. Zaterdagmiddag was Gouda, dat ook geen bekerverplichtingen kende deze dag, omdat Rijnstreek had zich teruggetrokken uit de beker, de tegenstander voor het elftal van trainer Peter Barendse op een warm sportpark Madestein. Gouda, het vorig seizoen net als S.V. Loosduinen kampioen geworden in de vierde klasse, en ook met grote overmacht, was echter deze middag geen partij voor de Loosduiners. Na vorige week nog met 10-2 te hebben gewonnen bij vv Vogelenzang keerde het elftal van trainer Peter Huisman nu terug naar Gouda met een 8-0 nederlaag. Dit lag zeker niet alleen aan invaller doelman Tobias Homme uit Gouda 9, die zijn best deed, maar toch vele malen de gang naar het net moest maken. De Blauwwitten speelden een prima tweede oefenwedstrijd. Zeker in de tweede helft was goed combinatievoetbal te zien, met ook fraaie treffers.

Net als vorige week werden nog wel een aantal spelers gemist bij de Blauwwitten, zo is Nick Voorham nog een aantal weken uitgeschakeld door blessureleed en zijn er ook nog een aantal spelers op vakantie, maar daar hebben meerdere clubs nog last van in deze periode. Een debutant was er wel bij de thuisploeg, Dwensley Gregorie, afkomstig van Alexandria ’66.

In de 9e minuut opende Jimmy Kipp de score en waren de Loosduiners nadien dichtbij maar treffers, maar pas in 28e minuut vond Sam van Poorten het net, 2-0. De snelle spitsen Rensley St. Jacoba, helaas viel hij vlak voor de rust geblesseerd uit en werd vervangen door Mike Lunenburg), en Marciano Giske waren een plaag voor de Goudse verdedigers. Aan de overzijde kende de Loosduinse verdediging, met opnieuw Alvin van Reeuwijk, als voorstopper, en Jeroen Rampaart weer als linksback, geen problemen met de Goudse voorwaartsen. Met name Kevin Baptiste, Jimmy Kipp en Melchior van der Kooi lukten het nog niet de score verder op te voeren voor de thuisploeg. Doelman Homme voorkwam dit een aantal malen. Na de thee was dit wel het geval.
Met een aantal wisselingen aan beide kanten werd de score na de thee snel opgevoerd. In de 48e minuut en 51e minuut scoorde Marciano Giske tweemaal en stond de 4-0 op het scorebord. Vervolgens in de 58e minuut de 5-0 van Jimmy Kipp uit een fraaie aanval. De mooiste treffer was in de 66e minuut van aanvoerder Kevin Baptiste. Van ver schoot hij een vrije trap in de kruising, 6-0. In de 75e minuut schoot Bart Ruwaard van dichtbij de 7-0 binnen en in de slotfase zette Melchior van der Kooi de 8-0 op het scorebord. Gouda kwam zelfs niet tot een eretreffer, want doelman Pieter Blanken hield deze middag zijn doel schoon. Na een lange extra tijd, om de 15 minuut was er een drinkpauze, floot de goed leidende scheidsrechter Linda Blanken voor het einde van deze sportieve wedstrijd.
A.s. dinsdag, 3 september, spelen de Loosduiners bij eerste klasser BVCB in Bergschenhoek (20:15 uur) en zaterdag 7 september in Alphen aan de Rijn tegen ARC 2 (12:15 uur).
Voor een verslag van Gouda, zie https://www.svgouda.nl/pages/posts/gouda-zakt-door-de-ondergrens-in-loosduinen-8-0-2584.php