De laatste dag van de maand november. Daar we de afgelopen zaterdagen te maken hadden met wind kou en regen straalde vanmiddag toch de zon boven sportcomplex Madestein. Een bekend terrein voor de huidige trainer van S.V. Duindorp, Remco Torken. Hij leidde het vlaggenschip 3 seizoenen (2011 – 2014) 5-8 jaar geleden alweer.

De ziekenboeg stroomt nu gelukkig aardig leeg. Alleen Sam van Poorten ontbrak nog, dus moesten de trainers Barendse en Baptiste zelfs een aantal spelers teleurstellen, een luxe wat we nog niet vaak hebben gehad dit seizoen.

Je merkte vooraf dat deze wedstrijd behoorlijk leefde binnen de spelersgroep, zo werd het nummer Tsunami gedraaid, Een nummer dat oud speler Dave Lamens ooit een keer opnam als “motivatiefilmpje voor de kraker” ( toen speelde wij ook tegen Duindorp). Dit werd behoorlijk wat keren gedraaid, voorafgaande aan een wedstrijd, in de kleedkamer.

S.V. Loosduinen startte fel en zat kort op de bal wat al snel resulteerde in een aantal kansen voor de thuisclub. Na 3 minuten was het dan toch raak. Vanaf links was het Bart Ruwaard die goed opstoomde en de bal beheerst in de verre hoek voorbij de keeper schoot. Hierna golfde het spel tot de 20e minuut wat op en neer. Toen Szymon de bal kreeg aangespeeld in de 16 werd hij vast gehouden en ging de bal op de stip. Bart Ruwaard nam deze strafschop beheerst en schoot zo een 2-0 voorsprong op het bord. S.V. Duindorp kreeg hierna met vlagen wat kleine kansen om terug te komen in de wedstrijd. Maar het lukte ze niet om vat te krijgen op het spel van Loosduinen. In de 35e minuut sloeg de vlam in de pan toen de spits van Duindorp met een karatetrap het borstbeen van Tyrone Plas torpedeerde. De scheidsrechter gaf de speler van Duindorp direct rood. Hierna was het opnieuw spits Szymon die werd aangespeeld in de 16. Hij legde goed af op Melchior van der Kooi die de bal over de uitkomende keeper heen wipte. Zo was de ruststand 3-0.

Na rust begon Loosduinen ietwat slordig aan de 2e helft en waren er opnieuw wat kansen voor Duindorp. In de 60e minuut sloeg opnieuw weer de vlam in de pan toen spits Szymon na een incident goed wegkwam met slechts geel daar waar iedereen dacht aan een rode kaart. Trainer Barendse was slim en haalde de spits hierna meteen naar de kant voor Quincy Barendse. In de 70e minuut is het na goed doorgaan van Bart Ruwaard, die de achterlijn haalt en de bal voortrekt. Tyrone scoort dan de 4-0, in de 85e minuut legt nu Tyrone de bal goed terug  en vanaf randje 16 scoort Jeroen Rampaart ook nog de 5-0.
Een sportieve wedstrijd die goed werd geleid door de heer J. van Vught werd na 1 minuut blessuretijd afgefloten.

Door deze overwinning en de uitslagen op de andere velden blijft S.V. Loosduinen staan op 11e plaats maar heeft het nu wel een kleine afstand genomen van de onderste 3 plaatsen.

Zaterdag 7 december speelt S.V. Loosduinen voor de competitie uit tegen V.V. Lyra om 14:30 uur.

Door: Sander Böhms