Wat de uitslag niet doet vermoeden,  S.V. Loosduinen maakte het zichzelf toch moeilijk tegen en bij  laagvlieger Wanica Star.  Na een 0-2 stand bij de rust werd het eindelijk 1-6 voor de Blauwwitten. Pas de tweede competitieoverwinning, dit seizoen.

Na twee nederlagen op rij moesten de Loosduiners zaterdag aantreden tegen de nummer laatst in de vierde klasse B, Wanica Star. De laatste wedstrijd tegen deze ploeg eindigde op 13 september 2014 werd met 31-0 gewonnen, een uitslag die de landelijke pers toen haalde, maar al snel uit de boeken verdween nadat Wanica Star zich een week later toch terugtrok uit de competitie.
Dit seizoen zitten de beide ploegen weer bij elkaar in de vierde klasse B, maar dit seizoen gaat het elftal van Vidjai Ganner niet tegen al te grote nederlagen, als drie jaar terug, oplopen. Zeker niet als doelman Warnoer Soekhlal wekelijks de uitblinker is, zoals zaterdag tegen het elftal van Richard Douw.
De Loosduiners speelden de afgelopen dinsdag vriendschappelijk tegen derde klasser Lya en wonnen met liefst 6-3. Een uitslag die vertrouwen moet geven voor de komende wedstrijden. Maar bij de Loosduiners ontbraken dit keer naast de zwaar geblesseerde Anton Habes, ook de zieke Jeroen Rampaart en was wegens werkzaamheden ook Sebastiaan van Loenen afwezig. Alvin van Reeuwijk speelde nu samen met Sam van Poorten centraal achterin, Damian van der Horst keerde weer terug in het elftal als linksback en Jessy Smit op het middenveld. Jan de Lange kreeg de voorkeur boven Khalid Hadchoune. Was het onderschatting? Want de Loosduiners hadden geen makkelijke middag aan de Melis Stokelaan.

Na een vroege treffer van Michael de Bruijn (7e minuut) leken de Loosduiners nog een grote score te gaan bewerkstellingen, maar doelman Waroen Soekhlal voorkwam dit een aantal malen, ook met wat geluk. Sam van Poorten, Tom Vrieling en Kadir Narsen wisten de doelman niet te passeren en te vaak was het spel ook te onnauwkeurig en het tempo te laag. Aan de overzijde moest ook doelman Pieter Blanken een aantal malen reddend optreden om een treffer van Raza Sharif en aanvoerder Jermy Soekhlal te voorkomen. Christiaan Verbree hielp hem hier ook een keer bij. Na een hoofdrol in vooral de eerste helft voor de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg, die bijna elke Loosduinse aanval ten onrechte afvlagde, scoorde vlak voor rust Tom Vrieling koppend de bevrijdende 0-2.

Na de thee waren Michel de Bruijn en Jan de Lange achtergebleven in de kleedkamer en verschenen Jimmy Kipp en Khalid Hadchoune in het veld. Na weer wat kansen voor de bezoekers scoorde de thuisploeg in 55e minuut onverwachts de aansluitingstreffer via Eral Willem Raalte. Even leek het erop dat er meer inzat voor de thuisploeg, maar de bezoekers sloegen in een kort tijdsbestek toe. In de 70e minuut scoorde Kadir Narsen eindelijk de 1-3 en twee minuten later ook de 1-4. Invaller Jimmy Kipp vond in de 89e minuut het doel en een vrije trap van Kevin Baptiste verdween in de slotfase ook achter doelman Soekhlal, die een grotere score, ook in de tweede helft, voorkwam. In de slotfase kwam ook Mike Lunenburg nog in de ploeg voor aanvoerder Sam van Poorten.

Meer dan zes doelpunten zaten er deze middag niet in. In een sportieve strijd verdween alleen Loosduiner Jessy Smit in het boekje van de goed leidende scheidsrechter Smedinga uit Voorburg.

Volgende week wacht de derby bij en tegen S.V. Madestein, de nummer twee op de ranglijst, vier punten meer dan de Blauwwitten, die nu op de zesde plaats staan. Een wedstrijd die dan ook moet worden gewonnen om niet nu al de aansluiting te gaan missen met de koplopers in 4B.

[nggallery id=486]