S.V. Loosduinen blijft meedoen om de prijzen in de vierde klasse B. Zaterdag werd RAS verdiend met 1-4 geklopt. In vergelijking met de laatste weken speelden de Blauwwitten tegen RAS ditmaal eens voor de rust, in plaats van erna, een prima wedstrijd. Bij de rust stonden de Loosduiners met ‘maar’ 0-3 voor, een score die zeker hoger had moeten uitpakken.

De bezoekers kwamen goed uit de startblokken. In de 6e minuut scoorde de weer in de voorhoede opgestelde Sam van Poorten, die deze middag menig duel ‘uitvocht’ met de oud-Loosduiner speler Bianco Sieck, met een fraaie lob over doelman Dennis van Doren de 0-1. Nadien bleven de bezoekers de betere ploeg en waren ook een aantal malen dichtbij een tweede treffer. Sinan Ocal was in de eerste twintig minuten driemaal dicht bij één of meerdere treffers, maar de lat, de doelman en een schot van dichtbij naast, voorkwamen dit. In de 36e minuut was het Kadir Narsen die uit een goede aanval de 0-2 scoorde. RAS, dat een aantal basisspelers miste stelde hier weinig tegenover, het elftal had wel veel balbezit, maar was niet gevaarlijk voor het doel van Pieter Blanken. Vlak voor rust scoorde Sam van Poorten, zijn tweede, en de derde treffer voor het elftal van Richard Douw. Een fraaie treffer, want na een goede balaanname soleerde hij langs Jim van Wetten en doelman Van Doren en schoot de bal van dichtbij binnen.

Na de thee een slordig spelende Loosduinse ploeg en scoorde RAS via Quincy de Vries in de 55e minuut de aansluitingstreffer. Dezelfde speler raakte later ook nog de paal. Aan de overzijde sprongen de bezoekers slordig met de kansen om. Opnieuw Sinan Ocal en Sam van Poorten waren dichtbij een treffer. In de 69e minuut benutte Loosduinen aanvoerder Kevin Baptiste een strafschop, nadat hij in het zestienmetergebied zelf onderuit was gehaald. Trainer Richard Douw wisselde Melchior van der Kooy en Kadir Narsen voor Murat Yildiz en Tobias Schaafstra. De sfeer in het veld werd wat onvriendelijker, waardoor de goed leidende scheidsrechter Smedinga uit Voorburg nog vijf gele kaarten moest uitdelen, waarvan vier voor de thuisploeg. Jeroen Rampaart kwam nog in het veld voor Kevin Baptiste. Sam van Poorten was nog wel dichtbij de vijfde treffer voor de bezoekers, maar doelman Van Doren keerde zijn schot van dichtbij goed.

Door deze winst en het verrassende gelijke spel van BMT bij HPSV (0-0) staan de Blauwwitten nu op de tweede plaats, drie punten achter kloploper en onze buurman, GDA, zaterdag de winnaar van de eerste periode. A.s. zaterdag komt de nieuwe fusieclub RVC/Celeritas op bezoek op Sportpark Madestein.