Zonder de om verschillende redenen afwezigen Kadir Narsen, Sinan Ocal, Jessy Smit en Furkan Kaya won zaterdagmiddag de koploper in 4D, S.V. Loosduinen, verdiend met 1-3 bij de nummer vier, RVC Celeritas. In een wedstrijd, die vooraf als moeilijk werd ingeschat, en met als steun veel Loosduiners langs de lijn en die werd bemoeilijkt door de harde wind, lieten de Blauwwitten zien zich goed te hebben hersteld van de 2-5 nederlaag tegen Quintus in de vorige competitieronde en op koers blijven richting de titel. Met Damian van der Horst, Jeroen Rampaart en Christaan Verbree in de basis waren de beste kansen in de eerste helft voor de bezoekers, maar de aanvallers Damian van der Horst, Jimmy Kipp en Melchior van der Kooi wisten het net niet te vinden. Aan de overzijde was de thuisploeg vooral gevaarlijk via de snelle Benjamin Callsite en de sterk spelende Marvin Wijks, maar doelman Dylan Voeten, die de voorkeur kreeg voor de nog niet geheel fitte Pieter Blanken,  kwam niet echt in de problemen. De doelpunten vielen aan de overzijde. In de 28e minuut was het Melchior van der Kooi die doelman Bulent Ozcan voor het eerst wist te passeren. Nadien was er veel balbezit voor de thuisploeg, maar de Loosduinse verdediging, met het centrale duo Nick Voorham en Sam van Poorten en de backs Christaan Verbree en Mike Lunenburg, bleef makkelijk op de been.
Na de thee en met de wind mee werd de score door het elftal van Richard Douw snel opgevoerd. In de 50e minuut profiteerde Melchior van der Kooi optimaal van een botsing tussen doelman Ozcan en Damian van der Horst en schoot hij de 0-2 binnen. RVC Celeritas zette nadien nog wel aan, kreeg wel een goede kans, maar wist doelman Voeten niet te passeren. Het hardwerkende Loosduinse middenveld, met Kevin Baptsite, Jeroen Rampaart en Alvin van Reeuwijk, bleef grip houden op de wedstrijd. Met als gevolg ook kansen ook voor de Loosduiners, maar Damian van der Horst zag een kopbal van dichtbij gekeerd en ook één treffer afgekeurd, en ook Melchior van der Kooi lukte het net niet om zijn derde treffer deze middag te maken.
In de 69e minuut lukte dit wel Damian van der Horst die met een fraaie stiftbal de 0-3 op het scorebord zette. Nadien wat onvriendelijkheden in het veld, die door leidsman Pieterman met twee gele kaarten werd afgedaan.

De Loosduinse invallers Tobias Schaafstra en Tom Vrieling waren, net als aanvoerder Kevin Baptiste, nog wel dichtbij een Loosduinse treffer, die niet veel. Nog wel een eretreffer voor de thuisploeg. Mohammed El Kammouni wist in de 85e minuut toch doelman Voeten koppend te passeren. In de slotfase werd de moegestreden Domian van der Horst nog vervangen door Tyrone Plas. Het bleef 1-3 en de formatie van Richard Douw nam de drie punten mee uit Rijswijk. Met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 en tot slot een uitwedstrijd bij Wanica Star op het programma komt de titel in de vierde klasse D steeds dichterbij, want het verschil met concurrent en buurman GDA blijft met nog twee wedstrijden te gaan toch drie punten in het voordeel van de Blauwwitten!