verburch-06Na de winst op GDA en Houtwijk was afgelopen zaterdagmiddag Verburch het volgende slachtoffer van de dadendrang bij de formatie van Richard Douw en Patrick Puister. De Loosduiners wonnen de ‘zware’ uitwedstrijd met 0-3 verdiend in Poeldijk. Een score die nog hoger had kunnen uitpakken in het voordeel van de laatste weken goed op dreef zijnde Blauwwitten. Door deze winst zijn de Blauwwitten opgeklommen naar de negende plaats en staan nu bovenaan in de strijd om tweede periode, gelijk met Ariston’80, maar met een beter doelsaldo!

Bij de Loosduiners ontbraken ditmaal door blessures Jean-Paul Alleblas, Jeroen Rampaart en de al langere tijd afwezige Theo van der Hoeven. Het Loosduinse middenveld bestond nu uit de routiniers Kevin Baptiste en Bernardo Bor met de jongelingen Jessy Smit en Damian van der Horst. Voorin de spitsen Tom Vrieling en Richard Nieuwdorp, samen de laatste weken erg productief bij de Loosduiners.

Voorafgaand aan dit duel was er een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegramp in Colombia met het Braziliaanse voetbalteam. Daarna ontspon zich een wedstrijd, die op de scherp van snede werd gespeeld. Er ontstond een leuk voetbal gevecht, dat vooral in de eerste helft op het middenveld werd uitgevochten. Beide teams kregen wel wat kansjes, maar die waren voor de beide doelmannen niet verontrustend te noemen. Na vijftien minuten was het raak voor de Loosduiners. Een harde voorzet van Damian van der Horst werd door doelman Dijkstra in eigen doel gewerkt. Maar Verburch kreeg hulp van zijn assistent lans de lijn, die de treffer ten onrechte voor buitenspel annuleerde. De bezoekers waren daarna ook dichtbij de openingstreffer, want ook Verburch kreeg een goede kans. Na slordig uitverdedigen schoot Sven Verbeek voorlangs.

De slag op het middenveld was voor de goed leidende scheidsrechter O. Moussaoui wel de reden om een aantal spelers te noteren in zijn boekje. Zo verdwenen bij de thuisploeg Vincent Rens, na een forse overtreding op Kevin Baptiste, en Dennis de Groot, ook na een overtreding op Kevin Baptiste, die tegen ‘rood’ aan zat in zijn boekje. Bij de bezoekers was dit het geval bij Damian van der Horst en in de tweede helft voor aanvoerder Dave Lamens en Jessy Smit. Kaarten vooralsnog zonder gevolgen bij de Blauwwitten.

verburch-07In de slotfase van de eerste helft sloegen de Loosduiners wel doeltreffend toe. Spits Richard Nieuwdorp, de laatste weken al flink op dreef, scoorde binnen een aantal minuten tweemaal en bracht zijn seizoen totaal op twaalf treffers, na ook twaalf wedstrijden. Waarvan hij er ook een aantal miste door blessureleed en vakantie! Eerst passeerde hij in de 38e minuut, na een steekpas van Tom Vrieling, doelman Dijkstra, door hem fraai te omspelen. In de 41e minuut kopte hij de Loosduiners, na een prima voorzet van Christiaan Verbree, op ook zeer fraaie wijze naar 0-2, wat toch verrassend, ook de ruststand was.

Vlak na de thee was Tom Vrieling al snel dichtbij de derde treffer, maar doelman Dijkstra stopte zijn inzet. De Loosduiners, onder aanvoering van de ook verbaal aanwezige aanvoerder Dave Lamens, bleven de bovenliggende partij en de thuisploeg bleef tevergeefs jacht maken op de aansluitingstreffer, zonder echte grote kansen te creëren. Spits en topscorer Melvin van der Zeijden was onzichtbaar. Kansen bleven er komen, vaak ingeleid via rechtsback Desley Rodenburg. Een vrije trap van Kenan Schenkeveld werd nog gekeerd door de doelman. In de 63e minuut schoot Kevin Baptiste, op aangeven van Damian van der Horst, op fraaie wijze de Loosduiners naar een verdiende 0-3 voorsprong. De wedstrijd was beslist. Met Bas Wesseling, Clint van ’t Veer en jeugdspeler Stephan Vallenburg als invallers werd de wedstrijd uitgespeeld. In de slotfase raakte Baptiste nog wel de paal, waren Christiaan Verbree en Bernardo Bor ook nog dichtbij een treffer en hield doelman Pieter Blanken in deze wedstrijd opnieuw de ‘nul’.
verburch-11
Na drie zeges op rij is het elftal van Richard Douw, hij heeft voor twee jaar bijgetekend, en de vertrekkende Patrick Puister, aansluiting gekregen bij de lange middenmoot in de derde klasse B. A.s. zaterdag is de laatste wedstrijd voor de winterstop. De nummer vier, VELO zaterdag, komt dan naar Sportpark Madestein. Met in het geheugen de wedstrijd van het vorig seizoen in de vierde klasse op Sportpark Madestein tegen VELO kan het ook nu weer een aantrekkelijke wedstrijd worden, met na afloop ook een muzikale derde helft.

Voor het verslag van Verburch zie: http://www.vv-verburch.nl/index.php/wedstrijdverslagen/selectie-verslagen/item/1659-verburch-heeft-weinig-in-te-brengen-tegen-beter-loosduinen

[nggallery id=439]