zandmotor-klein

Foto: Eckhardt Fotografie

Gidsen gezocht voor ‘Bewegen in het Groen’

Bent u woonachtig in (de buurt van) Den Haag en komt u graag in de natuur? Heeft u ook “iets” met gezondheid en lijkt u het leuk om met een groep mensen op pad te gaan?
Dan is deze vacature wellicht iets voor u!

Link groen en gezond
Het Zuid-Hollands Landschap wil mensen graag stimuleren om meer te gaan bewegen in het groen. Want de natuur is mooi en bovendien ook goed voor de gezondheid, zo blijkt keer op keer uit onderzoek. De organisatie zoekt nieuwe vrijwillige gidsen die actieve rondleidingen gaan verzorgen in de Haagse natuurgebieden Ockenburgh en de Zandmotor. Deze functie biedt u de mogelijkheid om op een zinvolle manier buiten actief te zijn en zelf meer kennis op te doen over de natuur.

Voordat u actief wordt als vrijwillige gids krijgt u een training waarin aandacht is voor de natuurgebieden en de link tussen groen en gezondheid. Deze training start in het najaar van 2015. Na de training bent u in staat met een groep op pad te gaan en op te treden als gastheer/vrouw voor de organisatie. Tijdens de wandelingen legt u de link tussen gezondheid en natuur en stimuleert u de deelnemers om vaker te bewegen in het groen.

Interesse? Neem contact op!
Voor deze nieuwe functie worden mensen gezocht die geïnteresseerd zijn in natuur en gezondheid. U heeft doordeweeks en/of in de weekenden tijd om groepen rond te leiden. Enige kennis van de gebieden en van de natuur is mooi meegenomen maar niet strikt noodzakelijk.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie?
Neem contact op met Suzanne Stolk van De Groene Motor via: s.stolk@landschaperfgoedzh.nl / 015 2154 362