De gezellige middag op s.v. Loosduinen begon met toch wel wat gespannen koppies en stuiterende kindjes. Er waren namelijk al twee Pieten vooruit gestuurd en dat beloofde dus wat. Deze Pieten hadden zakken met snoep, maar wie komt er dan nog meer en wat krijgen we dan nog??
Als eerste kwam er een leuke goochelaar. Een groot succes !! De ballonnen en creaties vlogen in het rond. Toen nog even naar buiten om te kijken of de maan al door de bomen begon te schijnen…..nou bijna ….dus het werd tijd om liedjes te gaan zingen in de hoop dat er nog hoger bezoek kwam.
Het was nog even spannend. Het was alweer een jaar geleden en zou de Sint de weg naar sportpark Madestein wel kunnen vinden? Vorige week was hij nog bij onze buren, maar ja….de Wegwijspiet was een beetje van de wijs en is met koorts in het Pietenhuis gebleven. Maar Sint zou de Sint niet zijn, als hij niet overal zijn weg weet te vinden. Sint kwam ook deels op het geluid af van de Loosduinse kindertjes. Ze riepen om Sinterklaas en zijn gezellige Pietjes. De Sint en zijn vrienden namen dan ook de snelste weg naar de kantine en wat waren we blij dat hij ook dit jaar ons voetbalhuisje niet voorbij liep.
Regelpiet had een mooi schema voor Sinterklaas gemaakt. Omroep-Nico praatte dit keurig aan elkaar en zodoende kreeg elk team alle aandacht en konden zij rustig met de Sint babbelen over de voetbal en andere dingen. Dit keer werden ook enkele ouders en trainers niet gespaard. Sinterklaas was over iedereen wat te weten gekomen.
Terwijl er steeds één team binnen was, liepen de anderen te “trainen” met de ballende en vallende Pieten.
Na lekker gekletst te hebben met de Sint, kon iedereen een pakje afhalen bij de Pakjes-Piet….dat was best lastig, want Pakjes-Piet kon bijna niet praten. Hij had gisteravond in de kou op het dak lopen schreeuwen naar de andere Pieten. Tja, daar krijg je toch wel last van.
Ik hoorde net nog van de Communicatie-Piet dat Sinterklaas het weer geweldig naar zijn zin heeft gehad op s.v. Loosduinen en hij hoopt jullie volgend jaar weer te zien.   Hasta luego !!