Achter alle sporthelden staan nog grotere helden: de vele vrijwilligers die ervoor zorgen dat iedereen kan sporten en dat talent zich kan ontwikkelen. Je kent ze vast. Want elke voetbalvereniging heeft ze. De anonieme helden die al hun tijd geven voor hun voetbalclub. Voor dag en dauw. Voor de vereniging. Vanuit hun hart. Die vrijwilligers verdienen een podium. Vanaf vandaag starten AD en de krant uit jouw regio de verkiezing van ‘Clubhelden van de Amateursport’ waarmee de clubs hun vrijwilligers extra kunnen bedanken voor hun tomeloze inzet door ze te nomineren voor de titel Clubheld van het jaar 2017. Dit initiatief wordt ondersteund door de KNVB. Iedereen kan t/m 31 oktober 2017 stemmen op die onmisbare vrijwilliger van de vereniging. Naast de titel ontvangt de winnaar €10.000 te besteden voor de club.

Een Clubheld kan iedereen zijn; de bardame, de voorzitter, de jeugdtrainer, de terreinknecht, de wasvrouw. Er zijn vele vrijwilligersrollen binnen de voetbalclub. Daarom heeft het AD in samenwerking met de KNVB een special uitgebracht om het vele vrijwilligerswerk dat wekelijks wordt verzet uit te lichten. En deze special is speciaal voor alle voetbalverenigingen! Onze vereniging ontving een pakket met 100 AD-specials voor in ons clubgebouw. In deze special staan portretten van diverse vrijwilligers, allerlei leuke weetjes over vrijwilligers en natuurlijk hoe de leden van jouw vereniging een vrijwilliger van jouw club kunnen nomineren. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.knvbassist.nl/clubhelden

Onze Clubheld is de 79e-jarige Peter Develing sr., erelid bij S.V. Loosduinen en nog steeds actief in onze onderhoudsploeg en op zaterdag in onze keuken! In de eerste tussenstand staat hij op de eerste plaats met 45 stemmen!

Daarom is hij vanuit de vereniging genomineerd bij de verkiezing Clubhelden van de Amateursport 2017

Vanaf nu kan iedereen op onze Clubheld stemmen via https://ad.clubheld2017.nl/.