Op een regenachtige zaterdag stond de Loosduinse derby op het programma. SV Loosduinen speelde thuis tegen GDA, de blauwûh tegen de rooiûh.
Door het uitlopen van de penalty serie bij het tweede elftal (op hetzelfde veld) begon de wedstrijd iets later.
Dat deed Loosduinen met Kris Flinterman weer in de basis na zijn schorsing, Tyrone Plas bleef daardoor nog even aan de kant.

Kwart voor 3 kwamen de spelers onder luid gejuich van het Team van de Week (JO 9) met een vlaggenparade en blauwe rookzee het veld op.
Allereerst mocht Pupil van de Week, Yoanna Boere de spelers van Loosduinen laten zien hoe het moet.

Na de aftrap kreeg GDA gelijk 2 kansen, maar de eerste belandt via een Loosduinse speler naast en uit de corner kans kon Keeper Pieter Blanken makkelijk vangen.
Het is een felle wedstrijd aan beide kanten, een echte derby. Maar echte kansen blijven uit tot GDA in de diepte een 2 tegen 2 kans kreeg. De bal werd afgelegd maar achter de GDA-speler, de scheidsrechter fluit voor hands. Loosduinen komt goed weg.

Aan Loosduinse kant blijft het bij kansen op, maar GDA weet toch wel gevaarlijker te zijn.
Tot de veelbelovende counter van Loosduinen…..Nemo Verstraten krijgt de bal bij Bart Ruwaard die met een goede actie en een paar scharen het zestienmeter-gebied in dribbelt en hij haalt uit en hij schiet de bal langs de keeper!!! Loosduinen komt op voorsprong in de Loosduinse derby, de vreugde is groot!! Bart Ruwaard is de held van de 1-0.
Gelijk nog een mogelijkheid voor Loosduinen, Tom Vrieling stuurt Nemo Verstraten diep. Hij ziet de keeper ver uit zijn goal, maar hij raakt de bal verkeerd schiet hoog over.
Daarna nog kans, met een geweldige pass richting de 2e paal probeert Kris Flinterman het met een volley maar schiet ook hoog over.

Door een dubieuze handsbal van Kris Flinterman krijgt GDA een vrije trap. Erdi Cinar krijgt nog een gele kaart voor praten. De vrije trap voor GDA wordt keurig in de rechter onderhoek geschoten. GDA trekt de stand weer gelijk. 1-1
Na 2 vrije schoppen die worden voorgegeven, worden deze geschampt door een Loosduinen speler en belanden naast.

Loosduinen wordt weer gevaarlijk via Kris flinterman, de bal komt via een GDA-verdediger bij Bart Ruwaard. Hij schiet de bal in de handen van de keeper.
We gaan rusten met een gelijkspel, de wedstrijd gaat ook gelijk op.

Loosduinen begint de 2e helft met dezelfde namen.
Na 2 harde tackels volgen 2 gele kaarten voor GDA. Loosduinen wist uit de dode spelmomenten geen grote kansen uit te creëren.

In minuut 65 krijgt GDA over de linkerkant een kans, de aanvaller gaat na een actie veel te makkelijk liggen en wil een penalty. De goed leidende scheidsrechter Van der Bend geeft de penalty ook niet.
Dan een hele grote kans GDA, een Loosduinen verdediger mist de bal en komt bij GDA in de voeten, na goed ingrijpen kan Loosduinen weer ademhalen.

Bart Ruwaard krijgt weer een kans, weer komt hij vanaf de linkerkant naar binnen. De bal komt makkelijk in de handen van de keeper van GDA.
De laatste 5 minuten gaan in, het ging weer regenen en we wachten nog altijd op een spectaculaire eind van de wedstijd.
Heel laat pas een eerste Loosduinen wissel, Erdi Cinar gaat er met een pijntje af en Tyrone Plas komt erin.
GDA krijgt nog een kans, bij de 2e paal wordt een GDA’er gezocht hij raakt de bal verkeerd en Loosduinen redt.

Einde… de scheidsrechter fluit af. De eindstand is 1-1. Een terechte uitslag gezien het wedstrijdbeeld.

Aankomende dinsdag speelt SV Loosduinen weer, in de beker tegen Alphia. Om 20:00 u. wordt er afgetrapt tegen de tweede klasseer.

We hopen u dan weer te zien.

Tekst: Demyan Johler
Foto’s: Marcel Verstraten
Voor overige foto’s, hierbij de link (wel even naar beneden scrollen voor de juiste foto’s) : Overige foto’s