Vandaag mogen we weer aantreden tegen PGS, maar nu voor de beker. Dit is de laatste wedstrijd in onze poule. Zoals we er nu voor staan, zullen we gewoon een leuke pot spelen en zullen we niet verder gaan in de bekerronde. Ook vandaag heb ik weer heibel met Coach Amigo. Waarom is ie zo tegendraads en eigenwijs? Geen idee 😉

Vandaag hebben we 2 spelers die normaal uitkomen voor het 1e elftal, maar daar ze terugkomen van een blessure mogen ze bij ons aansluiten. En dat werpt eigenlijk gelijk zijn vruchten af, want Tom scoort voor ons het eerste doelpunt. We zijn sterk begonnen aan de wedstrijd, we zijn gretig en laten echt wel mooie dingen zien. Een paar minuten na de 1-0 is er een aardige kans van Mitchel.
Colin krijgt van de trainer de opdracht om te blijven lopen en zo gezegd zo gedaan. Wat volgt is een mooie overstap van Jamen, waardoor Colin de bal mooi mee kan geven aan Mitchel…… alleen een doelpunt blijft uit. We zijn wel goed bezig en een tweede goal hangt in de lucht.
Wederom krijgt Colin de bal mooi voor, hij loopt door richting de achterlijn en kan schitterend voorleggen op Loeboe. Die heel beheerst de 2-0 maakt. Ik kijk al heel wat jaren naar de kansen die Jesse heeft gekregen, en dat zijn er genoeg geweest, maar deze zat!
Omdat het best wel weer super warm is krijgen we deze week even een drinkpauze. Na de drinkpauze weet ook Dylan te scoren en zo staan we gewoon 3-0 voor.
We hebben vandaag vleugels, want ook Bram weet te scoren: 4-0. Dit kwam door een geweldige assist van Loeboe op Bram.
En met 4-0 gaan we dan ook zelfverzekerd richting de kleedkamer.

In de eerste minuten na rust is PGS meer op onze helft te vinden. PGS wil blijkbaar ook wel laten zien dat ze iets kunnen. In de oefenwedstrijd die we na de zomerstop tegen hen hebben gespeeld, hebben ze meer laten zien dan in deze wedstrijd. Ze gaan gretiger spelen, maar dat resulteert voor hen nog niet in een doelpunt.
Ongeveer een kwartier voor tijd wordt Bram onderuitgehaald en krijgen we een penalty. Genomen door Dylan en die weet beheerst te scoren. En zo staan we ineens 5-0 voor. We dachten eigenlijk dat onze overwinning van vandaag niet het verschil zou maken. Maar nog voor het einde van de wedstrijd werd duidelijk dat Die Haghe, de grootste kanshebber om eerste te worden in onze poule, verloren heeft waardoor wij nu ineens de winnaar zijn in onze poule. We zijn dus gewoon een ronde verder. Eigenlijk toch best wel gaaf!

We hebben van een speler van PGS een heerlijke Kippiepan cadeau gekregen. Wat ik persoonlijk erg kon waarderen. En nee, dit was geen steekpenning. Gewoon omdat we een fijne tegenstander zijn. En dat zijn we ook!

Nu op naar de competitie die volgende week start en naar de volgende wedstrijd in de bekerronde.
Trainze allemaal deze week!

Tekst en foto’s:  Jolanda van den Oever