Vandaag spelen we de eerder uitgestelde wedstrijd tegen PGS Vogel. Met aansluiting van spelers uit diverse andere teams, waarvoor dank, hopen we vandaag toch echt onze eerste overwinning te boeken. We hebben best een lastige start gehad ivm personele bezetting binnen de selectie.
Dat kan voor sommige misschien demotiverend zijn, maar gelukkig is de sfeer binnen het elftal nog steeds goed en beleven we nog plezier aan het spelletje.

We krijgen vrij snel na het startsignaal mooi spel te zien, sommige spelers moeten nog even wennen en inkomen. Na 10 minuten krijgen we een vrije trap ivm een handsbal van PGS, deze vrije trap komt op het hoofd van Koen maar helaas net over. Dit laat wel zien dat we willen en kunnen winnen en er wordt echt leuk voetbal gespeeld. Zichtbaar is dat deze kans iets in onze peenbuikers wakker maakt, en er komt meer fanatisme bij de spelers, we worden nog gretiger om de bal te veroveren en in ons bezit te houden. We krijgen een aantal mooie kansen te zien van Bart, Chris, Lucas die helaas het net nog niet bereiken.
Na een minuut of 30 is er wat geharrewar qua voetbal voor het goal van PGS en wordt door er uiteindelijk door Maykol gescoord. De jongens krijgen de smaak te pakken en voelen dat dit de aanzet kan zijn voor de overwinning. Lucas geeft een mooie voorzet op Maykol, het zal toch niet zo zijn dat hij ons op een 2-0 voorsprong brengt? Helaas voor Maykol lukt dat net niet want dat zou op zeker het gesprek van de dag geworden zijn Er worden keer op keer kansen gecreëerd door ons. Vervolgens weet Bart het net te raken en zet hij ons op een 2-0 voorsprong.

Na de rust krijgen we helaas binnen 5 minuten een penalty tegen welke door PGS wordt benut, 2-1. Je merkt dat de tegenpartij hierdoor wel gretiger wordt, dus wij moeten laten zien dat we sterker zijn en moeten het spel nog meer naar ons toe trekken. We laten zien dat we willen vechten voor de 3 punten. Een mooie voorzet van Jurgen op Jack betekent dat we de voorsprong verder uitbreiden 3-1. Na een minuut of 15 krijgen wij ook een penalty die wordt benut door Bart 4-1. Echter laat de tegenpartij zich hierdoor niet uit het veld slaan en weet te stand te brengen op 4-2. We worden weer even wakker geschud en gaan er weer voor. Bart weet nogmaals het net te raken 5-2. Nu ruiken we de overwinning, die kan niet meer fout gaan.
Maar de bal is rond en de wedstrijd is pas gespeeld nadat de scheids heeft afgefloten. En dat is ook wel gebleken want PGS laat zich niet uit het veld slaan en weten in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog de stand te brengen tot 5-4. Gelukkig klinkt daar het eindsignaal en hebben we de eerste 3 punten te pakken! Het was een leuke wedstrijd om te zien, voldoende supporters langs de lijn.
Er was vechtlust, mooie acties, plezier, respect, alles wat een wedstrijd de moeite waard maakt. Laten we hopen dat deze 3 punten jullie weer de vechtlust geeft, de motivatie, het doorzettingsvermogen en het plezier voor de rest van het seizoen.