Vandaag weer een bekerwedstrijd, we zitten inmiddels in de derde ronde. Hopelijk kunnen we ons voordeel doen met de verkregen inside information 😉
Na tien minuten krijgt SVH een behoorlijke kans, maar gelukkig werd de bal mooi geblockt waardoor Chesley de bal kon veroveren. Na 20 minuten krijgt SVH een vrije trap. De meeste mensen op de bank hadden het idee dat Chesley de bal goed zou kunnen en daardoor ook kon pakken. Maar schijn bedriegt en we komen helaas op een achterstand. Eerlijk is eerlijk de vrije trap was wel erg goed genomen.Na 25 minuten geweldige loopactie van Ruud die de bal schitterend kan passen naar Angelo die een geweldige kans krijgt, maar helaas geblockt door keeper. Nog geen 3 minuten later weer een geweldige actie maar nu net andersom. Geweldige actie van Angelo waardoor Ruud een kans heeft maar helaas gaat de bal voorlangs. Na 37 minuten geweldige sliding van Jurre netjes op de bal waardoor verdere voorsprong voor SVH wordt voorkomen. Drie minuten voor tijd krijgen wij nog twee keer een corner alleen valt daaruit geen doelpunt. Vervolgens krijgen wij een vrije trap mee door een overtreding op Angelo. Genomen door Dylan, de bal komt bij Daan die kan koppen maar helaas te zacht. We gaan natgeregend en verkleumd de rust in.

Hopelijk gaan we het in de tweede helft weer laten zien. Op de een of andere manier krijgen we het in de tweede helft wel voor elkaar om te scoren en de wedstrijd naar onze hand te zetten. Dus wie weet vandaag ook. Het is niet dat SVH overtuigender speelt dan wij. Wij hebben meer kansen gehad dan zij, maar we kunnen ze niet afmaken, de kansen dan.
We spelen echt wel goed creëren meer kansen dan SVH maar doelpunt blijft uit. Vervolgens mooi loopwerk van onze Ali, SVH heeft meerdere Ali’s lopen in het veld, maar ondanks dat Ali scoort telt goal niet. Er was al gefloten. In de 63e minuut corner genomen door Dylan, Angelo kan hem koppen maar we hebben weer pech nog steeds geen goal. Vervolgens weer een geweldige kans voor Angelo maar het blijft weer bij een kans. Met nog 14 minuten op de klok moeten we toch echt de wedstrijd naar onze hand kunnen zetten. We hoeven echt niet te verliezen zou ook niet fair zijn want we staan gewoon lekker te ballen. Negen minuten voor tijd wordt er gescoord door SVH maar er wordt gevlagd voor buitenspel, wat het ook echt was. De scheidsrechter keurt hem in eerste instantie goed maar na overleg met de grens wordt deze alsnog afgekeurd. Uiteindelijk krijgen wij nog een vrije trap die wordt genomen door Loeboe. Je kunt het je hebt het eerder gedaan maar vandaag lukt het je helaas niet. Vlak voor tijd vrije trap genomen door Jamen deze wordt echter gehouden door keeper hij heeft hem niet klemvast maar wij kunnen het niet verder uitbuiten. Na een hoop gewirwar voor de goal van SVH scoort Angelo op de valreep. Wat een ontlading vooral bij Daan hè Daan 😉.

Dit betekent dat het nog niet voorbij is en dat we overgaan tot het nemen van strafschoppen. De spanning is te snijden en diep respect voor de mannen die aangewezen worden om er één te nemen. De trainer loopt wat zenuwachtig achter zijn spelers langs, die heeft het niet meer. Wij mogen als eerste en deze eerste stafschop is raak. SVH laat zich niet kennen en weet telkens als wij scoren ook te scoren. Bij onze vijfde strafschop gaat het mis op de paal, helaas. Zij weten de vijfde strafschop wel te maken.

Jullie hoeven je absoluut niet te schamen! Jullie zijn toch tot de derde ronde gekomen wat we in de eerste ronde nooit hadden verwacht. Iedere week hebben we een vaste groep supporters langs de lijn staan die door weer en wind komen kijken. De sfeer onderling is goed en er is plezier en respect en dat is geweldig om te zien.

Op naar de volgende competitiewedstrijd. We staan nu tweede en we blijven ons inzetten voor het kampioenschap. Dan moet er wel één ding veranderen….de kansen moeten benut worden, er moet dus meer gescoord worden. Op naar volgende week uit bij Velo.

Tekst en foto’s: Jolanda van den Oever