De mannen van SV Loosduinen D2 schreven zaterdag de tweede cap achter hun naam. Uw helden mochten samen met uw verslaggever naar VFC in Vlaardingen. Op het mooie complex wilden de Peenbuikers VFC van de titel winterkampioen afhouden, maar het beloofde een zware wedstrijd te worden.

SVL D2 schoot uit de startblokken. Binnen een paar minuten stak Leandro beide handen al in de lucht, nadat hij de 1-0 op scorebord had gezet. Maar dat de thuisploeg niet uit koekenbakkers bestond, werd meteen duidelijk. De Vlaardingse spits, met de lengte van een basketballer, bracht zijn ploeg al snel weer langszij. Bij deze actie raakte keeper Dylan ‘blessa’. Gelukkig had de D2 een troef achter de hand. Tweede keeper Dimay (zie wedstrijd SVL – De Betrokken Spartaan) was op vakantie, maar Nick had in zijn vroege carrière op goal gestaan en pakte de handschoenen voor deze wedstrijd op.

Het spel ging over en weer, maar het was VFC dat op voorsprong kwam. Maar uw favoriete ploeg toonde veerkracht. Na een goede actie van Thomas kwam de bal voor de voeten van de kleine dribbelaar Max. Hij gebruikte zijn been als katapult en vuurde de bal in de touwen: 2-2. De Peenbuikers gingen uiteindelijk toch met een achterstand de rust in, omdat de spits van VFC voor de derde keer het net wist te vinden.

Een goed stel

In de rust werd besloten om die spits harder aan te pakken. Dat was een mooie taak voor Ferry ‘de Slooper’. Samen met kompaan Tom hielden zij de ‘nummer 9’ in bedwang. Aan de andere kant ging SVLD2 op zoek naar de gelijkmaker. Met de swingende Max werden de heren vaak gevaarlijk, maar in de eindfase ontbrak het geluk. Zo kopte Ferry een paar minuten voor tijd nog in de handen van de doelman.

De mannen hielden geen punt over aan de wedstrijd, maar in de tweede helft werd wel vanuit een organisatie gevoetbald. SV Loosduinen D2 is een jong een team met veel jongens die dit jaar voor het eerst op een groot veld spelen. Daartussen zitten ook een aantal die voor dit jaar nog nooit in clubverband hebben gevoetbald. Voeg daarbij een paar jongens die vorig jaar ook in de D hebben gespeeld en dan krijg je een goed stel.

Winterstop

Dat goede stel is een team dat beter wil en gaat worden. Dat is wél duidelijk na het eerste half jaar. De lijn wordt na de feestdagen voortgezet en wij hopen u als trouwe volger in 2017 weer langs de lijn te zien. Via deze weg wensen de trainers Maup en Tim, leiders Jacco en Jeroen en natuurlijk uw helden van de D2 u een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Tot volgend jaar!

Opstelling: Dylan (Ferry/’7), Bohdi (Quinten/’31), Tom, Mark (c), Bas; Joel (Bohdi/’46), Nick, Kay; Max, Quinten (Thomas/’16), Leandro.

Tim Toet