beeldbank-eckhardt-fotografie-013Zaterdag 19 november was de derde van de vier thuiswedstrijden op een rij voor SV Loosduinen JO13-2. Of in normaal Nederlands: D2. Eerder werden Hermes en HWD al verslagen. Nu moest De Betrokken Spartaan aan dat rijtje worden toegevoegd. De Rotterdammers zijn onderdeel van Sparta en speelden ook in het prachtige tenue van de oudste profclub van Nederland.

De Betrokken Spartaan had veel overeenkomsten met de Peenbuikers: een sterke achterhoede met kleine behendige mannentjes voorin. Maar er was één groot verschil: de kasteelbewoners waren fel. Binnen een halve minuut stond SV Loosduinen al met 1-0 achter. Bij het doelpunt raakte keeper Dylan geblesseerd aan zijn hoofd. Maar na wat wonderwater stond Dylan, alias ‘De Bikkel’, gewoon weer als doelwachter.

Binnen tien minuten verdubbelde de uitploeg de score na slap verdedigen van onze mannen. Daarna pakte SVL onder leiding van middenvelder Nick het op. Er werden kansen gecreëerd, veel kansen. Jammer genoeg ontbrak het geluk. En u kent de oude voetbalwet: als de bal er aan de ene kant niet in gaat, dan gaat de bal er aan de andere kant in. En deze wet geldt ook op Sportpark Madestein. Ook al moet gezegd worden dat de speler van De Betrokken Spartaan de bal er prachtig inschoot.

Passie

In de pauze gingen de mannen met elkaar in gesprek. Ze waren zelfkritisch en zelfbewust. Er moest uit een ander vaatje getapt worden. Fel, maar fair. Het jeugdelftal van het Blauwwitte Barcelona (zie wedstrijdverslagen SV Loosduinen 2) ging in de tweede helft vol voor de overwinning.

Kansen bleven komen en uiteindelijk werden de mannen beloond. Nick brak door op het middenveld, liep door en schoot de bal in de hoek. Het bakje patat van zijn vader was binnen. Nu op zoek naar de drie punten. Uit een vrije trap scoorde Nick zijn tweede bakje patat. De spanning was weer helemaal terug. De mannen geloofden erin. Dylan zorgde er ondertussen voor dat er aan de andere kant geen bal tegen de touwen aankwam.

Strijd en trots

De manschappen van trainers Maurice (wegen ziekte afwezig. Beterschap Maupie!) en Tim zochten naar de gelijkmaker. Die viel helaas niet meer. Maar net als Barcelona lieten ze zien over veerkracht te beschikken en er alles aan te willen doen om te voetballen en te winnen. Daar kunt u heel tevreden mee zijn. Vol trots keken ook leiders Jeroen en Jacco naar dertien spelers.

Ohja, de titel. U zult na het lezen van het verslag wel denken: waar slaat die titel nou op? Dat zal ik u nu vertellen. Aan het einde van de wedstrijd maakte Dimay een prachtige redding met twee handen. Alleen deed hij dat als linkshalf op de middenlijn. Dus mocht ‘De bikkel’ ooit toch nog een keer uitvallen, dan hebben we altijd een reservedoelman. Tot volgende week!

Opstelling: Dylan, Bohdi, Tom (Dimay/’10), Mark, Bas (Thomas/’45); Leandro, Nick, Thomas (Max/’31); Max (Daan/’21), Quinten, Kay