Op waarschijnlijk een van de laatste zomerdagen van 2023 werd de 3e bekerwedstrijd gespeeld van Loosduinen 1. Iets over half 3 kwamen de ploegen van Loosduinen 1 en D.V.V. Delft 1 het veld op. Na een mooi doelpunt van onze Pupil van de Week, Kasper de Groot, floot scheidsrechter Guus Heemskerk voor de aftrap van de wedstrijd.  

Loosduinen begint sterk aan de bal en dit wordt beloond met een doelpunt in de 5e minuut. Damian van der Horst scoort vanaf de 16 een mooie vrije trap erin. Ook daarna jaagt Loosduinen veel op de bal waardoor ook in de 8e minuut een mooi doelpunt erin gaat vanaf de 16, maar dit keer van Bart Ruwaard. Daarna zijn er nog veel kansen van Loosduinen, maar gaan helaas over of naast. Verder laat Loosduinen wel mooi samenspel zien en zorgen dat voor de bal veel gespeeld wordt op de helft van de tegenstander. Net voor rust krijgt Loosduinen nog een vrije trap die van afstand de 16 in wordt gebracht en op het hoofd van Erdi Cinar terecht komt, die hem met een kopbal het net in krijgt. De mannen gaan een 3-0 stand de kleedkamer in. 

Na de rust komen dezelfde 11 mannen het veld op waar we mee zijn begonnen. Het was te merken dat D.V.V. Delft in de rust een aardige peptalk had gekregen, want nu was het de beurt aan D.V.V. Delft om kansen te laten zien. Gelukkig liet Loosduinen zien dat ook verdedigen ze goed afgaat, maar het was nu meer dat de wedstrijd gelijk op ging dan ze lieten zien in de eerste helft.  

In de 47e minuut krijgt een speler van D.V.V. Delft een gele kaart voor praten tegen de scheidsrechter. Dit leek te komen door frustratie, omdat de scheidsrechter niet door had dat er hands werd gemaakt.  

Na 61 minuten vindt de eerste wissel plaats van Loosduinen. Tyrone Plas verlaat het veld en Tico Eckhardt komt daarvoor in de plaats. Vergeleken met de eerste helft is de tweede helft erg rommelig qua spel en worden er meer overtredingen gemaakt. Zo krijgt in de 67e minuut Mike Lunenburg een gele kaart. Hoewel Loosduinen wel wat meer kansen op doel heeft, lukt het nog niet altijd om te scoren. In de 72e minuut vindt weer een wissel plaats aan de kant van Loosduinen. Erdi Cinar gaat eruit en Nemo Verstraten komt erin. In de 78e minuut lukt het Damian van der Horst weer om een mooie vrije trap erin te schieten! Na het doelpunt wisselt trainer Ronald Paats zijn laatste wissels. Tom Vrieling en Mike Lunenburg gaan eruit en daarvoor komen Jimmy Versseput en Tom Plooij er in. In de 80e minuut krijgt D.V.V. Delft een penalty doordat er hands wordt gemaakt binnen de 16 en de penalty wordt goed benut, D.V.V. Delft krijgt het voor elkaar om de 4-1 te maken. Daarna zijn er nog wat kansen voor Loosduinen, maar het blijft 4-1. 

Hoewel er meerdere doelpunten gemaakt mochten worden, is het een mooie overwinning van de mannen van Loosduinen 1. Door alle drie de bekerwedstrijden te hebben gewonnen, betekent dit dat ze doorgaan in de beker!

Team Wedstr. Winst Gelijk Verlies Punten DPV DPT Doelsaldo
Loosduinen 1 3 3 9 15 2 13
SEP 1 3 2 1 6 12 10 2
VCS 1 3 1 2 3 5 11 -6
dvv Delft 1 3 3 0 6 15 -9

 

Volgende week mogen de mannen hun eerste competitiewedstrijd spelen bij en tegen ODB om half 3. Komt u dan ook ons vlaggenschip aanmoedigen? 

Foto’s Marcel Verstraten
Voor meer foto’s en filmpjes klik HIER