S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieEn dat is vier op een rij. De vierde thuiswedstrijd van de D2. Deze week stond Zestienhoven op het programma. De wedstrijd werd door onze mannen uitvoerig voorbereid door middel van de ‘Bottle Flip’. Het hele team keek naar dit schouwspel in de kantine van SV Loosduinen. Mocht u nou niet weten wat de ‘Bottle Flip’ is; u moet een flesje in de lucht gooien en het flesje moet dan staand landen. Dan weet u dat ook weer.

Na de eerste twee spelletjes gewonnen te hebben (vier op een rij en de bottle flip) maakten de Peenbuikers zich op voor het belangrijkste spelletje. Tijdens de tactische bespreking werd duidelijk hoe trainer Maurice onze helden zag. ‘Ik noem jullie altijd Grobbekuikens’, riep hij. Zowel de spelers als trainer Tim zijn er nog steeds niet uit wat een Grobbekuiken is en/of wat het doet.

Tijdens de warming-up liet Kay weten dat hij ‘er wel goed in zat’. En dat is goed nieuws, want zoals u als trouwe volger weet: de middenvelder kan lekker voetballen. Maar dat kan de rest van het team ook. Na een wat rommelige openingsfase namen onze mannen het voortouw en na ruim twintig minuten spelen bracht spits Quinten de verdiende 1-0 op het scorebord. Hij kreeg de bal na goede pass van Dimay en passeerde de keeper. Loosduinen kreeg daarna nog een aantal kansen, maar was niet scherp genoeg in de afronding. De achterhoede, met de sterk spelende Bohdi, zorgde er ondertussen voor dat er niemand richting ons deelgebied kwam.

Blauwwitte Barcelona

In de rust kwamen spelers en trainers tot de conclusie dat het wel lekker ging. Keeper Dylan, alias ‘De Bikkel’, had namelijk nog geen bal gehad. Nou dat ging in de tweede helft wel anders. Ik kan u vertellen dat onze tegenstander als een wervelwind de kleedkamer uitkwam. Binnen een paar minuten bogen zij de 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. U leest dit goed.

Het jeugdelftal van het Blauwwitte Barcelona herpakte zich. Onder leiding van de uitblinkende Kay kwam Loosduinen terug in de wedstrijd. Hij kreeg de bal op het middenveld, passeerde een aantal spelers en schoof de bal daarna netjes langs de doelman: 2-3.

Grobbekuikens

De mannen deden er vervolgens alles aan om toch nog een punt over te houden aan de wedstrijd. Uiteindelijk kregen de D2 een uitgelezen kans om een punt over te houden aan het duel. De bal werd door de scheidsrechter op de stip gelegd na een overtreding in het zestienmetergebied. Kay ging achter de bal staan en schoot zijn tweede doelpunt van de ochtend binnen.

De Grobbekuikens hadden zich na een comeback verzekerd van een punt. Net als vorige week moesten onze mannen hard werken om een achterstand weg te werken. Deze week lukte het wel en pakte de heren een punt op spelletjesdag. Een tip voor volgende week: neem je paspoort mee. We gaan namelijk de regio uit. Onze helden moeten op bezoek voor de interland tegen VFC. Tot volgende week!

Opstelling: Dylan, Bohdi, Mark (c), Tom, Bas, Dani, Kay, Dimay, Max, Quinten, Daan.

Tim Toet