Zaterdag speelde de JO16-1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HVV JO16-2. HVV wist de eerste competitiewedstrijd net als Loosduinen winnend af te sluiten. HVV kwam met  flink wat afgevaardigden aan op ons complex, een ruime selectie van een stuk of 18 spelers. Echter was HVV één belangrijke speler vergeten en dit was de keeper, deze moest nog even opgetrommeld worden uit de JO16-1 van HVV. De keeper kwam 20 minuten na aanvangstijd aan en de wedstrijd kon dan eindelijk beginnen.
Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, HVV dat oogt als een zeer volwassen ploeg, zowel voetballend als fysiek. Gelukkig was SV Loosduinen hier niet van onder de indruk en de jongens spelen vanaf het begin af aan met het mes tussen de tanden. Dit resulteerde na 5 minuten al meteen in een enorme kans voor Loosduinen. Een dieptebal werd goed op waarde geschat door Nolan, de bal wordt goed voorgetrokken op spits Hannes die de bal alleen maar hoeft binnen te schieten. Helaas mist Hannes de bal volledig en de kans is verkeken.
Enkele minuten is het Max die plotseling vrije doortocht krijgt richting de keeper van HVV. Max lijkt hier enigszins van te schrikken en ziet ook de uitstekende keeper van HVV op zich af komen stormen. Max weet niet meer te produceren dan een zacht rollertje en ook de volgende kans is verkeken.
Hierna volgt er een wedstrijd waarin beide teams zeer aan elkaar gewaagd zijn, er wordt door beide teams veel strijd geleverd waarin leuke duels werden uitgevochten. HVV besluit om 5 nieuwe spelers in te brengen en deelt wat speldenprikjes uit in de vorm van afstandschoten en vrije trappen maar deze worden allemaal vakkundig onschadelijk gemaakt door onze nieuwe aanwinst in het doel Berkay, hierover later meer. Ook de andere aanvallen van HVV weet Loosduinen met hard werken en goed verdedigen van zich af te houden.
De beste kansen blijven en zijn toch echt voor Loosduinen. Het is Max die doorbreekt aan de rechterkant, de bal voorgeeft en tot opluchting van heel HVV ploft deze bal op de lat en stuitert weer terug het veld in. Ook de laatste kans is voor Loosduinen, een perfecte corner van Dave valt over de keeper van HVV en daar staat Thimo. Iedereen telt ‘m al maar helaas krijgt Thimo de bal niet genoeg omlaag en de bal verdwijnt dus rakelings over het doel.
Ruststand 0-0 en HVV mag hiermee content zijn.
De tweede helft kent een ander spelbeeld dan de eerste, Loosduinen oogt wat vermoeider door de zware eerste helft en vooral het middenveld heeft het zwaar tegen het fysieke en voetballende vermogen van HVV. Toch weet de Loosduinse verdediging vrij eenvoudig stand te houden zonder veel kansen weg te geven, maar er beginnen wat scheurtjes te ontstaan in de organisatie. Vervolgens besluit HVV wederom 5 verse krachten het veld in te sturen en Loosduinen wordt nog verder met de rug tegen de muur gedrukt.
In deze periode is er een dominant HVV maar Loosduinen blijft , met alle energie die ze nog hebben, vechten voor een resultaat. Een kwartier voor tijd is er een afgekeurde goal van HVV (buitenspel) en eventjes later breekt de spits van HVV door de verdediging van Loosduinen en lijkt de 0-1 te gaan maken. Echter had de spits geen rekening gehouden met Berkay die de bal fantastisch en katachtig uit het doel weet te ronselen en hiermee Loosduinen behoedt van een achterstand.
Loosduinen laadt zich nog één keer op en krijgt weer wat grip op de wedstrijd. Tien minuten voor tijd weet Nolan zich door de verdediging te wringen en gaat alleen op de keeper af. De verdediger van HVV hangt om de nek en het shirt van Nolan maar Nolan besluit om door te gaan in plaats van te gaan liggen en schiet de bal rakelings voorlangs. In dit soort situaties moeten we iets slimmer worden want als Nolan gaat liggen is het waarschijnlijk een penalty met nog vijf minuten te spelen.
De wedstrijd lijkt op een gelijkspel uit te lopen maar daar dacht HVV toch anders over. Met nog vijf minuten op de klok krijgt HVV een hoekschop en alle lange jongens van HVV zijn weer mee. In eerste instantie levert de corner geen gevaar op maar de bal blijft hangen in de zestien en via de carambole landt de bal voor de voeten van een HVV speler die snoeihard uithaalt en keeper Berkay nu wel kansloos laat : 0-1 en een enorme domper voor Loosduinen.
Hierna probeert Loosduinen het nog maar de tank is volledig leeg en HVV weet de voorsprong vast te houden. Een zure en enigszins onverdiende nederlaag want Loosduinen minimaal recht op een punt maar voetbal kan soms hard zijn.
Vanuit de leiding een groot compliment voor de hele groep want binnen 3 weken zijn er al enorme stappen gezet en is er nu al sprake van een enorm hechte groep. Dit blijkt ook uit hoe nieuwe keeper Berkay is opgevangen, maandag trainde Berkay voor het eerst mee en na één training besloot Berkay om zich definitief aan te melden en dit zegt wat over de sfeer binnen de groep.
Volgende week krijgen we de kans om ons te revancheren tegen RAS maar als er met dezelfde mentaliteit getraind en gespeeld blijft worden dan kan het nog wel eens een heel leuk seizoen worden.
Leiding jo16-1