Vandaag stond voor het gloednieuwe team van onze club, de JO16-1, de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. In deze sterke 2e klasse moesten de jongens voor hun eerste competitiewedstrijd afreizen naar Rijswijk.
Op een zonnig sportpark werd er om 12.30 afgetrapt en het was Loosduinen dat Vredenburch vanaf het begin goed vastzet. Vanaf het begin had Vredenburch moeite met de snelle aanvallers van Loosduinen en daarachter een zeer geconcentreerd middenveld en verdediging.
Helaas verstapt spits Jevon zich na een minuut of 10 spelen en moet hij zich genoodzaakt laten wisselen. Nolan, beginnend als linksbuiten, neemt de spitspositie over en Sade (jo14-1) komt erin als linksbuiten. Uiteindelijk blijkt deze wissel fantastisch uit te pakken want Sade was vanaf het begin een plaag voor de lange rechtsback van Vredenburch. Een goede aanval eindigt bij Sade welke zijn tegenstander te kijk zet en goed naar binnen trekt. Sade behoudt het overzicht en legt de bal panklaar voor spits Nolan die de bal onberispelijk binnen schiet; 0-1.
Op dit moment ruikt Loosduinen bloed en gaat op jacht naar meer.  Weer is het Nolan die in de diepte wordt gestuurd en met zijn snelheid en kracht twee of drie verdedigers van zich weet af te schudden. Ook de keeper komt te laat voor de pijlsnelle Nolan en vervolgens houdt hij ook nog eens zijn hoofd koel en plaatst de 0-2 in het net. Een fantastische goal.
Vredenburch weet niet wat hen overkomt en de aanvallen blijven maar op het Rijswijkse doel afkomen. Het is een afstandschot welke niet goed wordt verwerkt door de keeper van Vredenburch en Max is er als de kippen bij om de 0-3 binnen te tikken. Hier bleef het niet bij want weer is er een goede aanval over links met een hoofdrol voor Sade , die wederom goed het overzicht bewaard en wederom de bal klaar legt voor Nolan: 0-4 en een zuivere hattrick voor Nolan. Op dit moment heeft Loosduinen nog geen kans weggegeven, onder leiding van het ijzersterke centrale duo Nick en Danel en onze twee solide backs Lars en Ricardo.
Helaas valt bij een spaarzame tegenaanval van Vredenburch de bal goed voor de spits en die zorgt voor de 1-4. Vredenburch krijgt weer geloof en Loosduinen is het op dit moment even kwijt, maar zonder verder echte kansen weg te geven. Ruststand 1-4.
De tweede helft begint eigenlijk zoals de eerste, een hoop kansen voor Loosduinen, een bal op de lat van Thimo, maar de genadeslag blijft uit en Vredenburch blijft toch geloof houden. Een lange bal valt achter de verdediging van Loosduinen en de spits van Vredenburch is sneller dan de bal bij Tim : 2-4 en doelman Tim houdt een blessure over aan dit duel.
Ricardo trekt de keepershandschoenen aan en neemt plaats onder de lat, nieuwe aanwinst Dejay neemt de plek van Ricardo over.  Nu is het Vredenburch wat de klok slaat en Loosduinen blijft met pijn en moeite overeind. Hierbij moet ook gezegd worden dat invalkeeper Ricardo een paar fantastische ballen eruit hield en Loosduinen hiermee op de been houdt. Ricardo kende één ongelukkig moment als invalkeeper en dat was een doeltrap welke verkeerd wordt geraakt en zo in de voeten van de spits van Vredenburch terecht komt. De spits wist hier wel raad mee : 3-4 en er is nog ruim een kwartier te spelen. En dit terwijl het na rust al 6 of 7-1 had kunnen (moeten) staan……
Vredenburch gaat nog meer drukken maar de jongens lijken net op tijd wakker geschud. Er ontstaat een energie in het team als van “wij gaan hier echt geen punten laten liggen” en iedereen doet weer een stapje harder. Door het drukken van Vredenburch ontstaat er ruimte achter de verdediging en Loosduinen zou hier nu wél gebruik van gaan maken. De in het veld teruggekeerde Jevon wordt over rechts weggestuurd en snijdt goed naar binnen, laat de verdediger zijn hielen zijn en schiet goed hoog in in de korte hoek; 3-5 en de ontlading is groot bij de Blauwwitten. Hierna is Vredenburch gebroken en maakt Loosduinen dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Het is Jevon die na weer een goede actie de 3-6 binnenschiet en na een goede pass van Dave zorgt Jevon ook nog voor de 3-7. Ook een zuivere hattrick voor Jevon.
Hierna vond de goed leidende scheidsrechter het genoeg geweest en zijn de eerste punten binnen voor de JO16-1. Volgende week weer een pittige wedstrijd tegen HVV, hopelijk zien we dan weer dezelfde teamspirit maar wel met een scherper Loosduinen voor de goal want wat zijn er veel kansen verprutst! Complimenten voor het hele team en volgende week op jacht naar de tweede overwinning want dit smaakt naar meer.

Leiding Sv Loosduinen JO16-1