Het seizoen zit er al een paar weken op en getraind wordt er ook niet meer. Toch kwam er het verzoek om te oefenen tegen een vriendenteam van de Jo19 van HBS. En zo gezegd zo geregeld (bedankt vrijwilligers van Sv Loosduinen). Trainers Pieter en Tyrone (speler/trainer) hadden hun strijdplan klaargemaakt.

Vooraf werd er afgesproken hoe te spelen en wat te doen. Hebben we geleerd van de punten wat minder ging in de wedstrijd van Graaf Willem II Vac? Loosduinen begon geconcentreerd aan de wedstrijd, was zuinig in balbezit en speelde goed vanuit positie. Echte kansen kwamen er niet al was Loosduinen wel de bovenliggende partij en zagen zij een mooi doelpunt vanwege vermeend hands van Julian afgekeurd worden. HBS, met enkele goede spelers werd achteruit gedwongen en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Gelukkig was de verdediging op hun hoede en deden de nieuwe spelers, Jermaine en Kelvin, het meer dan behoren. Zij werden ook goed ondersteund door Chesley, Nick, Jurre en Ian.
Na wat aanvallen over en weer was het Nemo die in de diepte werd weggestuurd, de bal leek iets te hard maar de keeper kwam te hard door op Nemo terwijl de bal niet in zijn buurt was. De jonge scheidsrechter floot voor een strafschop die koelbloedig werd binnengeschoten door Angelo! 1-0.

Loosduinen bleef geconcentreerd voetballen en HBS zocht wat meer de aanval. In de omschakeling lag er veel ruimte en dus kansen voor de Loosduiners. Bij een voorzet van Jurre op Ramon kwam er een scrimmage voor het doel. Uiteindelijk was het Ramon die het laatste zetje gaf en de 2-0 op het scorebord zette. HBS protesteerde nog wel maar de scheids was duidelijk in zijn beslissing.
HBS was door deze 2 snelle goals wat van slag en niet veel later maakte Mark met een schitterende streep ook nog de 3-0! De 1e helft werd zuinig uitgespeeld zonder dat er meer doelpunten volgde.

Tijdens de rust werden de dingen die beter kunnen besproken en vol goede moed werd er gestart aan de tweede helft. Deze helft was wat rommeliger dan de eerste helft. Dit kwam ook door een beter spelend HBS en de conditie die langzaam zijn tol ging eisen. HBS maakte na zo’n 10 minuten de 3-1 en kreeg nog wel wat kansjes. Loosduinen speelde iets meer de lange bal wat niet altijd de juiste oplossing was. Toch werd de achterhoede niet echt op de proef gesteld en hielden zij keurig stand. Op het middenveld probeerde Daan, Nemo en Angelo de grip weer op het spel te krijgen en voorin Werkte Mark, Julian, Lennard en Gio hard voor elke bal. Tegen het einde aan creëerde Loosduinen nog wel wat kansen maar deze troffen helaas geen doel. Met wat meer overzicht had er wellicht meer ingezeten.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd die met 3-1 winst werd afgesloten. Ook hierin hebben de supporters mooie en minder mooie dingen gezien en konden zij tevreden terugkijken op een leuke, soms wat harde, pot voetbal. De spelers kunnen nu genieten van de vakantie voordat zij op 19 augustus zullen starten. Wel kan er onderling op zaterdag nog een balletje getrapt worden.

Laatste dankwoord gaat uit naar de scheidsrechter van dienst en de mensen achter de bar van Loosduinen.