Op woensdag 30 juni was het eindelijk dan zover! De Jo19 van sv Loosduinen mocht aantreden tegen de Jo19 van Graaf Willem II Vac o19. Na maanden van trainen en tussendoor een onderlinge oefenpot tegen de toekomstige talenten van de jo16 van sv Loosduinen trad Loosduinen aan tegen hun leeftijdsgenoten van Graaf Willem II Vac.

Na de bespreking van trainersduo Pieter Blanken en Tyrone Plas werd op de regenachtige avond begonnen met de warming up. De vertrouwende en graag geziende scheids floot daarna voor het beginsignaal.
De wedstrijd ging gelijk op. Loosduinen mocht het spel maken en Graaf Willem loerde op hun momenten. Al vrij snel volgde er een mooie combinatie vanaf rechts en was Angelo het eindstation en pikte zijn goaltje mee. 1-0. Graaf Willem legde zich niet neer en kroop mee uit zijn schulp. Loosduinen met in de achterhoede Jurr, Nick & Simon en Ian onder leiding van doelman Chesley bleef de situaties meester. Mooi om te zien dat na maanden zonder voetbal de voetballende oplossing werd gezocht. Kon het niet voetballend dan werd de lange bal gehanteerd. Bij één zo’n situatie zag Chesley de voorhoede 1 op 1 staan. Met een lange bal bereikte hij Julian die aantekende voor de 2-0.
Weer weigerde Graaf Willem zich gewonnen te geven. Het middenveld van Loosduinen kwam wat onder druk te staan. Daan, Nemo en Angelo moesten verdedigend hun werk doen en deden dit naar behoren. Helaas maakte Graaf Willem de aansluittreffer. Uit een ongelukkige opbouw van Loosduinen wachtte de spits van Graaf Willem geduldig op zijn kansje en wist deze knap te benutten.
Een wissel volgde Lennard verliet het veld in plaats van Gio om zo voorin wat rust te creëren. Mark en Julian kwamen hierdoor op de flanken terecht.
Loosduinen pakte het voetballen weer op en door een schitterende bal van Nemo die goed werd ingeschat door Angelo kon hij de 3-1 aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd besproken dat Loosduinen zuiniger met balbezit moet omgaan. Soms werd er onrustig met de bal omgegaan en hierdoor werd Graaf Willem gevaarlijk. Met verse krachten Bas, Darshan en Ramon (gelukkig blijft hij bij Loosduinen) trad Loosduinen aan voor de tweede helft.
Dat dit een rommelige tweede helft werd kwam het spel van beide teams niet ten goede. De conditie ging een rol spelen en nu mest Loosduinen hard werken en kreeg Graaf Willem wat meer kansen.
De rollen waren nu omgedraaid, Loosduinen wachtte nu op de fouten van de tegenstander om in de counter toe te slaan. Dit lukte zo nu en dan maar zonder het gewenste resultaat.
Graaf Willem maakte op mooie wijze de 3-2. Uit een vrije trap legde de speler de bal panklaar op het hoofd van zijn medespeler die slim de 3-2 binnenkopte. Graaf Willem geloofde in de gelijkmaker en Loosduinen verdedigde deze voorspong door hard te werken. Dat uiteindelijk de overwinning over de streep werd getrokken is dan ook een compliment waard. De goed leidende scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en ontving geheel terecht complimenten van beide kampen. Dat deze scheids de jongens van Loosduinen achteraf in de kleedkamer opzocht kon op een mooi applaus rekenen. Een bedankje ook naar de club die het eerste drankje na de wedstrijd sponsorde.

Het was een wedstrijd die niet verveelde. Er waren leuke combinaties gezien en ook aan strijdlust ontbrak het niet. De toeschouwers hebben hierdoor een mooie pot voetbal gezien. Complimenten naar de tegenstander en staf voor de leuke en sportieve wedstrijd.

Sv Loosduinen Jo19 sluit het seizoen hiermee af met een overwinning. Meer goed nieuws volgde omdat Mark heeft aangegeven dat zijn geplande half jaar voor werk niet doorgaat en een beoogde aanwinst toegezegd heeft te komen. Dat de Jo19 nog spelers kan gebruiken is een feit. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via tcjeugdsvloosduinen@hotmail.com of meld je bij een van de spelers. Ook zoekt Loosduinen nog een trainer voor dit team. Ben je enthousiast en wil je werken met een leuk team jonge jongens meldt je dan ook bij bovengenoemd mailadres.

Ik wil afsluiten met een compliment naar de jongens van de Jo19. Ondanks de Coronaperiode werd er goed doorgetraind en heerste er altijd een leuke en positieve sfeer.

Pieter Blanken