De eerste speeldag van het nieuwe seizoen.
Na een flink aantal thuiswedstrijden van de jeugd en lagere elftallen was het om 14.30 uur tijd voor ons vlaggenschip.
Onze nieuwe gastvrouw Lorraine ontving scheidsrechter Gerard Potuijt voor de wedstrijd en beetje bij beetje kwamen ook de tegenstanders op ons complex aan na een lange rit vanuit Woerden.
Als afgevaardigde van SC Woerden meldde zich trainer Mike Doornkamp. Beide ploegen gingen de kleedkamer in en begonnen daarna in de warmte aan de warming-up. Beiden ploegen hebben blauw-witte clubkleuren, maar zoals de spelers van Woerden zelf aan deze reporter vermelddenā€¦Vandaag zijn we gele kanaries šŸ˜‰
Zoals wij graag zeggen ā€œ Op een zonovergoten Madesteinā€Ā  werd gestart met wat een mooie voetbalmiddag moest worden.
Voor de start van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Hans van Poorten, vader van Sam en jarenlang vaste supporter bij het eerste elftal.

Om 14.34 werd de wedstrijd gestart.
Al snel bleek dat beide ploegen lekker op dreef waren en wilden winnen.
Loosduinen begon sterk met na 3 minuten al een doelkans voor Beau van der Toorn en na 5 minuten (na een voorzet van Damian van der Horst) een schot op doel van Jack Uzgu.
In die zelfde minuut een zelfde kans voor Woerden, maar een prima redding door Pieter Blanken.
Door het niet afstraffen van kleine overtredingen over en weer, liep de irritatie bij enkele spelers van beide teams wat op en werd na 12 minuten Jimmy Kipp met rood uit het veld gestuurd. Helaas werd de reactie gezien, maar de eerdere actie niet.

Na enkele minuten stonden beide partijen weer op scherp, maar Loosduinen met 1 man minder. Het spel van de Loosduiners werd er niet minder om en ook de supporters hadden er het volste vertrouwen in.
Dit bleek ook uit een voorzet op maat van Bart Ruwaard en een mooi schot op doel van Tyrone Plas. Helaas bleef het echte scoren nog even uit en ook enkele seconden later eindigde de bal op de lat in plaats van in het net.
Zoals altijdā€¦veel kansen, maar danā€¦.aan de andere kant wordt geprofiteerd in de 27ste minuut: 0-1
Rustā€¦ā€¦

Quincy Barendse werd in de rust vervangen door Melchior v.d. Kooi en 10 Loosduiners streden tegen de 11 Woerdenaren.
Ook aan het begin van de tweede helft was Loosduinen veel in de aanval en zoekende naar de gelijkmaker. Deze kwam er aan, maar een speler van Woerden sloeg de bal met de arm weg in het strafschopgebied. Penalty !
De penalty werd beheerst ingeschoten door Bart Ruwaard. De verdiende 1-1 was een feit en nu doorpakken. Die 2-1 hing ook nog wel in de lucht.
Na wat kansen over en weer werd er niet gescoord en ook wel eens niet geflotenā€¦dit zorgde voor onnodige onrust bij Woerden en Loosduinen.
De scheidsrechter besloot na 71 minuten om niet meer verder te gaan en de wedstrijd voortijdig te beƫindigen.
Een domper op zoā€™n mooie zaterdagmiddag.

De andere wedstrijd in deze bekerpoule eindigde met een 1-6 overwinning van Hermes DVS op Erasmus.
Uiteraard wensen wij SC Woerden een mooie wedstrijd thuis tegen Erasmus. En gaan wij op 11 september naar Schiedam om het tegen Hermes DVS op te nemen.