Na een teleurstellend resultaat vorige week gingen onze helden deze week op zoek naar eerherstel. Op het programma: Verburch. Locatie: Sportpark Madestein. En dat is mooi, want S.V. Loosduinen JO13-1 is dit seizoen nog ongeslagen op eigen veld.

In een rommelige openingsfase lukte het onze mannen niet om de bal in de ploeg te houden. SVL was slordig in balbezit, maar de thuisploeg had ook te maken met de goede verdediging van de Westlanders. Aan de andere kant kon Verburch geen vuist maken. De achterhoede van het jeugdelftal van het blauwwitte Barcelona was deze week de kracht van de ploeg. Finn moest slechts sporadisch in actie komen.

In het begin van de tweede helft was hetzelfde beeld te zien. Het was rommelig, maar SVL had de bal vooral op de helft van de tegenstander. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Loosduinen de betere kansen. Zo stuurde Eray Max met een perfecte steekpass ervandoor, die op zijn beurt goed de ruimte zocht, maar de voorzet van de rechtsbuiten was net te scherp voor Owen.

Van de lijn 
Een kleine tien minuten voor tijd leek de bal dan eindelijk in het net te ploffen. Owen kopte de bal vanuit een corner richting de verre hoek. Veel mensen dachten dat de armpjes al de lucht in konden, uw verslaggever hoorde zelfs al een paar moeders juichen, maar het was te vroeg. Het leer werd van de lijn gehaald.

In de resterende minuten lukte het Loosduinen niet om het winnende doelpunt te forceren. Achterin werd niks weggegeven, waardoor de stand eindigde in de brilstand. The Man of the Match was deze keer een linie: de achterhoede. SVL JO13-1 staat op een gedeeld eerste plaats met 7 punten uit 4 wedstrijden. Over twee weken de kraker tegen Maasdijk, maar eerst voor de beker tegen Oliveo.

 Vuile was
En dan vraagt u waarschijnlijk af waar de sappige verhalen die normaal gesproken in de Story of Privé staan. Excuses, als uw verslaggever u op het verkeerde been heeft gezet. Maarja, u kent het wel: verhalen uit de kleedkamer, blijven in de kleedkamer…bla bla bla.

U moet voor deze keer de titel letterlijk nemen: uw verslaggever moest aan de bak. Maar met de goede tips van de vader van Joeri (die vorige week voor Jan Nop de was heeft gedaan :P) is het allemaal goedgekomen. Tot volgende week! 

Opstelling: Finn; Dani (Elvira/’31), Ferry, Bowie (c), Joeri; Max, Eray, Nick (Yannick/’31); Daan (Kay/’31), Owen, Ilias.

 Tim Toet