Alle spelers waren keurig op tijd gearriveerd op sportpark VELO om aan te treden tegen onze opponent in de Regiocup. Maandenlang heeft iedereen naar dit moment uitgekeken en dat was te merken ook.
Met Kian in de goal. Naud, Jesper, Bjorn in de verdediging. Hamza, Milan, Levi op het middenveld. Hamit in z’n eentje in de spits en Sam, Dylano en Freekie in de wissel, weerklonk keurig op tijd het beginsignaal van de leidsman.
Aan de wil ontbrak het niet, maar uiteraard wel aan wedstrijdritme, zodoende kon VELO in de openingsfase direct gevaarlijk worden: één bal op de lat en één in de linker benedenhoek, echter Kian was gelukkig uitgeslapen en bracht redding. Bij Loosduinen was het wél meteen raak: Milan met een meesterlijke lichaamsschijnbeweging bereikt Hamit, die vervolgens met een slim balletje Levi aan speelt, knalt in de linkerbovenhoek 0-1. Dit wordt uiteraard uitbundig gevierd compleet met TIK-TOK moves.
Maar VELO laat zich niet van de wijs brengen en blijft voetballen, met als resultaat dat de verdediging aardig onder druk komt te staan. Met een beetje geklungel achterin (omdat alle verdedigers het o zo graag voetballend op willen lossen) krijgt de spits van VELO de bal voor zijn voeten en krijgt de tijd om uit te halen: buitenkant paal. Dat onze jongens nog geen doelpunt hebben moeten incasseren is een klein wonder te noemen. Een schot van Hamza waarbij de keeper tot het uiterste moet strekken, maakt een einde aan het eerste kwart.
Na een peptalk en tactische tips van Rutger en Tyrone gaat Loosduinen dapper verder, maar het is VELO dat scoort nadat de bal een beetje in het keepersgebied blijf hangen. 1-1
Nu komt Loosduinen in een fase met uitstekend voetbal, het wedstrijdgevoel is weer een beetje terug. En waar onze verdediging (soms riskant) de voetballende oplossing zoekt, denkt de laatste man van de tegenstander daar heel anders over en rost de bal telkens richting middenlijn. Als dat weer gebeurt en Jesper genoeg ruimte heeft, bedenkt hij zich geen seconde en scoort met een afstandsschot over de keeper in de kruising. 1-2
Daarna weet Naud, mooi met z’n linker, Freek te bereiken, die met een schitterende actie door het midden door passt naar Hamza die vervolgens koeltjes afrond.
Nu is het weer de beurt aan VELO, de spits vuurt op Kian die de bal niet naar de zijkant kan verwerken. En waar 2 groenhemden wél voor de rebound gaan, blijft Loosduinen stil staan. 2-3
Waar Bjorn het ene moment terug sprint omdat hij van zijn trainer: VERDEDIGEN!!! hoort, staat ie minuutje later alweer aan het einde van een hele mooie aanval. Nét geen bekroning: voorlangs.
Even later rost de David Louis look-a-like onderkant lat binnen. 3-3
Dribbelt Hamza langs de achterlijn en brengt Hamit in stelling. 3-4
Kort daarna 4-4, maar Loosduinen wil de punten naar Madestein brengen en sticht gevaar met een kopbal van Hamit en een schot van Naud rakelings langs de kruising.
Sam die ondanks een lichte blessure toch nog in het laatste kwart invalt, heeft vanaf rechts een prachtige voorzet op Freek, die heeft de rechter kruising in het vizier. Waar het weinige publiek de treffer al wil noteren, weet de goalie van VELO zich andermaal te onderscheiden.
Als Dylano met z’n uitschuifbeen een counter weet te voorkomen en corners van de tegenstander worden overleefd, fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Nu moet een penaltyreeks een winnaar bepalen. De eerste 5 pingels van ieder zijn bepalend. Waar de mooi genomen strafschoppen van VELO van de lat terugkomen, gaat ie bij Dylano onderkant lat erin. Freekie schiet em links, en dan is de buit binnen.
De eindstand 4-4 met een gewonnen penaltyreeks lijkt me een mooie bekroning van het maandenlang trainen. Complimenten boys !!!