S.V. Loosduinen leed zaterdagmiddag in de belangrijke zestiende competitiewedstrijd in de derde klasse B een verdiende 0-3 nederlaag tegen concurrent Quick Steps. Door deze nederlaag is het elftal van Dick Hooning het elftal van Richard Douw en Patrick Puister in de stand voorbij gegaan en staan de Blauwwitten nu op de tiende plaats één punt achter Quick Steps. Maar op een plaats die na zesentwintig wedstrijden na-competitievoetbal voor behoud van het derde klasse voetbal gaat inhouden. Slechts drie punten verwijderd zijn de Blauwwitten van de twee degradatieplekken. Die op dit moment worden ingenomen door SEV en Maasdijk, maar ook slechts zes punten verwijderd van de nummer drie Ariston’80! Het blijft dus ongemeen spannend, met nog tien wedstrijden te gaan, in deze derde klasse B.

Na vier wedstrijden op rij te hebben gewonnen voor de winterstop is het de Loosduiners dit jaar nog niet gelukt te winnen, laat staan een doelpunt te maken! Alle drie de competitiewedstrijden gingen tot dusver verloren. Quick Steps daartegen won voor de derde keer op rij dit jaar met 3-0. Aan de vrije val van de Loosduiners op de ranglijst kwam ook tegen een beter Quick Steps geen einde. De basiself was hetzelfde als in de nipt verloren wedstrijd tegen KMD twee weken terug, maar tegen Quick Steps waren de Loosduiners onherkenbaar.  Zonder de geblesseerde Bas Wesseling, de geschorste Theo van der Hoeven en de in het tweede elftal spelende Bernardo Bor, waren de bewoners van het complex aan de Nijkerklaan vanaf het begin van de wedstrijd op Sportpark Madestein de beter voetballende ploeg. Makkelijk combinerend wonnen zij vooral de slag op het middenveld. Toch was de thuisploeg in de beginfase nog dicht bij de openingstreffer, maar een kopbal van Kenan Schenkeveld belandde op de paal. Nadien waren Richard Nieuwdorp en Tom Vrieling dichtbij een openingstreffer, maar waren de beste kansen toch voor Quick Steps. De bezoekers namen in de 35e minuut, nadat een treffer van de thuisploeg was afgekeurd, de leiding. Een voorzet van Jordi Versteeg werd fraai ingekopt door Michel van Baaren. Doelman Blanken was kansloos.

Na de thee was de wedstrijd al snel beslist. Struan Ridderhof scoorde na slecht uitverdedigen. De Loosduiners gingen hierna feller op jacht naar een treffer, die niet zou vallen. Halverwege de tweede helft scoorde opnieuw Michel van Baaren. Met een fraai lob werd de 0-3 op het scorebord gezet. Machteloos en onnauwkeurig bleven de Loosduiners spelen, ook nadat in de 70e minuut drie nieuwelingen in het veld kwamen. Ferdi Ersoy en Jurgen Kalkman en Thom van Berkel, een debutant uit het vierde elftal. Aanvoerder Dave Lamens schoof door naar voren, maar ook zonder resultaat. Pieter Blanken en noncelant spelen van Quick Steps voorkwamen een grotere afstraffing voor de thuisploeg en doelman Jeffrey Plugge van Quick Steps hield zijn doel weer schoon. De sportieve strijd leverde slecht één gele kaart op. Loosduiner Desley Rodenburg ontving deze kaart van de goed leidende scheidsrechter Erik de Winter uit Rozenburg.

S.V. Loosduinen trainer Richard Douw na afloop: Het was slecht, een drama. We hebben ons op alle vlakken laten aftroeven en gaven niet thuis. We redden het wel met onze kwaliteiten, werd er gedacht. Maar wij moeten het juist van strijd hebben. Zij lieten wel de juiste arbeid en instelling zien.”
Op zaterdag 4 maart 2017 wordt de competitie hervat met de vorige week afgelaste derby ‘achter de duinen’ Die Haghe – S.V. Loosduinen. De Blauwwitten spelen dan tegen de koploper en moeten dan uit ‘een ander vaatje tappen’ om te zorgen voor een ommekeer in de resultaten.
Zie ook: https://www.flickr.com/photos/svquicksteps/sets/72157677024001993

[nggallery id=446]