We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is een vreemd seizoen. Gelukkig mag de jeugd drie keer per week lekker trainen en ook af en toe een onderling wedstrijdje spelen. Normaal gesproken (ja dat is al weer eventjes geleden) speelt onze JO7 met een paar teams in de Westlandse Competitie, gezellige wedstrijdjes op de zaterdagochtend met enthousiaste ouders langs de lijn.
Nu dit allemaal niet kan, trainen ze vrolijk door en spelen tijdens de trainingen regelmatig een partijtje.
Maar ja, dat is toch net iets anders dan een echte wedstrijd. Een mooie reden om een mini-toernooitje te organiseren op zaterdagochtend. Extra spannend voor de vele nieuwelingen binnen de JO7.
Zoals velen denken, is dat geen veldje uitzetten en even snel teampjes indelen. Nee er moet ook goed gekeken worden naar wie er bij wie in het team kan, groot …klein…jong…nog jonger…etc. We hebben jongens en meisjes tussen 3,5 en 6,5 jaar, beginners en al doorgewinterde spelers.
Een uitdaging! Maar als we dit aan trainer Rutger overlaten, dan komt dat helemaal goed.

Het aantal deelnemers was bekend, de tijden ook…dus Rutger heeft het allemaal al uitgewerkt.
Op zaterdagochtend, terwijl de trainers Rutger, Rachella en Jurre de veldjes uitzetten en alles doornamen, kwamen er helaas toch nog een paar afzeggers. Dus opnieuw overleg en wat dingetjes aanpassen.
Het is nog voor 8 uur en 3 graden onder nul, de velden wit en de koffie loopt. Brrr…
Om 8.45 werd er verzameld en om iets na 9 uur konden we beginnen. Sommige bedjes waren eigenlijk nog te warm 😉
Bij een aantal kinderen was er toch wel wat spanning om voor de eerste keer een wedstrijd te spelen, maar al snel zagen we grote glimlachen en veel speelplezier. De leukste passes, reddingen en goals hebben we gezien. En niet te vergeten ook de mooiste juichmomenten.
Nadat de kou was vertrokken en de velden weer groen werden door het heerlijke zonnetje was het echt genieten.
Na afloop van het toernooi mocht iedereen nog een penalty nemen op de trainer in een groot doel.
Tussendoor en na afloop lekker een bekertje limonade en van de trainer ook nog eens een zakje chips om lekker thuis of onderweg op te eten.
Wij hopen dat de kinderen en de ouders net zo genoten hebben als de begeleiding!

Vind je het leuk om een proeftraining te proberen? Mail dan naar: jeugdvoorzitter@svloosduinen.nl

Hieronder een aantal foto’s van een geslaagde ochtend !