S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieHet is weer vroeg opstaan, de zaterdagochtend van 28 januari. Het weer zit mee; het is gelukkig niet zo koud als de voorafgaande week. Er ligt ons een spannende wedstrijd in het vooruitzicht: Excelsior vs Loosduinen.

Om kwart voor acht is het verzamelen geblazen bij Excelsior. Helaas moeten we een paar spelers missen, waarvan er eentje met een blessure thuis zit. De trainer besluit toch nog een extra speler mee te nemen voor het geval er blessures vallen tijdens te wedstrijd.

Zo staan we daar dan; twaalf man sterk, met een groot geloof ook deze wedstrijd tot een goed einde te kunnen brengen. Afgelopen week hebben we een geweldige wedstrijd neergezet; dat zal ons ook deze keer gaan lukken! Een mooi schouwspel zal het hoe dan ook worden.

En ja hoor, vanaf de aftrap is het al een genot voor het oog. Onze jongens beginnen aanvallend en opbouwend en op de veertigste seconde is het dan ook al bijna raak! Onze boys hebben vanaf het eerste moment een overwicht op de tegenpartij. In de eerste vijftien minuten worden zelfs meteen vier corners toegekend. De vraag onder de ouders is niet óf we gaan scoren, maar wannéér we gaan scoren. Er ontstaat dan ook meteen een weddenschap wanneer één van de ouders roept dat zij trakteert op koffie als er binnen tien minuten niet is gescoord!

De spanning loopt op. Het is nog even schrikken als Eray met een harde schop onderuit gehaald wordt, maar gelukkig valt de schade mee. Helaas belandt hij tot zijn grote spijt hierdoor wel op de bank.

En ja hoor, dat zal je altijd zien; vijf minuten nadat onze weddenschap afloopt, is het raak! Daarmee is niet alleen het eerste doelpunt, maar ook de koffie in de rust binnen! Onze jongens gaan tevreden naar de kleedkamer en de ouders tevreden de kantine in. Namens alle ouders bedankt voor het heerlijke bakkie overwinning dat wij daar hebben mogen nuttigen!

De tweede helft begint helaas iets minder veelbelovend. De tegenpartij start sterk, hoewel we ook kunnen zeggen dat we de jongens van de overkant even alle vrijheid gunnen voor een re-match. Ook dat moet kunnen, zullen onze boys gedacht hebben, terugkijkend naar zo’n succesvolle eerste helft  met veel meer balbezit voor ons team en veel overtuigender spel.

Maar wat een pech: binnen twintig minuten valt er een tegendoelpunt en voor we het weten staan we ineens 2-1 achter! Dit laten onze boys echter niet over hun kant gaan en meteen komt de overwinningsspirit van de eerste helft terug. Dit resulteert in prachtig spel; een lust voor het oog om naar te kijken.

De wedstrijd eindigt na een slopende laatste 10 minuten in gelijkspel; een mooie 2-2 om mee naar huis te nemen!

Onze dank voor dit enerverende spel gaat uit naar de trainers, die onze jongens aanspoorden en bijstonden vanaf de zijlijn, en natuurlijk naar het team zelf. Bij een fantastische wedstrijd hoort mijns inziens ook een ‘man of the match’. Deze titel gaat  naar Bowi, die zich enorm van zijn sterke kanten heeft weten te presenteren en misschien wel letterlijk zijn beste been voor heeft gezet!

Ook danken wij de  onze scheidsrechter John – voor het vlaggen en het motiveren van onze jongens vanaf de zijlijn.  Tegen onze boys wil ik zeggen: Heren, jullie zijn toppers. Jullie hebben fantastisch gespeeld! Wij als ouders willen dat jullie weten dat wij altijd met volle teugen genieten van het mooie voetbal dat jullie ons laten zien. Keep up the good work!

Dit verslag wil ik afsluiten met een mooie quote uit de sportwereld:

‘There is no ‘i’ in ‘team’, but there’s an ‘i’ in ‘win’.’

En zo geldt dat ook voor jullie; geef jezelf een schouderklopje, want zonder de inzet van iedere speler afzonderlijk had deze wedstrijd nooit zo’n mooi einde kunnen hebben. Op naar de volgende!

Samet Atay