S.V. LOOSDUINEN GEEFT ZEKER LIJKENDE OVERWINNING NA RUST UIT HANDEN, MAAR BEKERT WEL DOOR.

S.V. Loosduinen speelde zaterdag in en tegen Gouda. Het team van trainers Barendse/Baptiste (laatst genoemde was weer terug van vakantie) verzamelde om 11:45 uur op sportpark Madestein. Na de wedstrijdbespreking vertrok de selectie met een behoorlijk aantal supporters per bus, beschikbaar gesteld door een sponsor (waarvoor dank namens de selectie), richting Gouda.

De wedstrijd begon in een tamelijk laag tempo en speelde zich vooral op het middenveld af. Na 16 minuten was het Tyrone Plas die in de 16 meter neer werd gelegd. De scheidsrechter deze middag, dhr. J Meuwese wees gedecideerd naar de stip. Beau van der Toorn nam de penalty en schoot de bal aan de andere kant van de Goudse keeper: 0-1. Kort daarna moest verdediger Ricardo Steinhauer zich door een blessure noodgedwongen laten vervangen door Kevin Baptiste.
S.V. Loosduinen zette door en dit leidde al snel in weer een goal. Opnieuw was het Beau van der Toorn, die na een fraaie solo 3 man passeerde (inclusief de keeper) en zo stond de 0-2 op het fictieve scorebord. Gouda probeerde het wel, maar met een paar aanvallen lukte het niet de aansluitingstreffer te laten noteren. In de 42e minuut was het de ingevallen Kevin Baptiste, die de doorgeschoven linksback, JJ van der Linden knap diep stuurde… deze scoorde beheerst de 0-3. Hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust tapte S.V. Gouda duidelijk uit een ander vaatje, want al vrij snel na de hervatting van de wedstrijd werd er achterin bij Loosduinen niet adequaat verdedigd en kon de Goudse spits keeper Dylan Voeten met een sliding passeren. De 1-3 was een feit.
Hierna werd het spel van Loosduinen toch was slordig en te gehaast, wat veel balverlies opleverde. S.V. Gouda ging op zoek naar meer en kreeg dit ook,  want in de 66e minuut scoorden zij wederom en zo staat het 2-3.
In de 68e minuut doet Beau van der Toorn, na goed door lopen, de score verder uitlopen tot 2-4. S.V. Gouda gaf niet op en probeerde wederom de aansluitingstreffer te scoren. Dit lukt hun dan ook, want in de 75e minuut scoort Gouda uit een vrije trap en passeert Dylan Voeten: 3-4.
In de 85e minuut scoort Gouda opnieuw en is de 4-4 een feit. S.V. Loosduinen kwam hierna niet nog verder in de problemen en floot de, overigens nog relatief jonge, scheidsrechter Meuwese. Scheidsrechter Meuwese floot overigens een goede wedstrijd in een verder sportieve strijd.
Door dit resultaat komt S.V. Loosduinen op zeven punten en plaatst het zich voor de volgende ronde van de KNVB beker.

In de bus terug heerste eerst toch een wat gelaten stemming. Maar naar mate de bus weer dichter bij het eigen Sportpark Madestein kwam, werden er nog een paar gezellige nummertjes in de bus gedraaid. Daarna werden er op het terras nog wat drankjes en hapjes genuttigd.

Aanstaande zaterdag speelt S.V. Loosduinen  thuis de eerste competitiewedstrijd tegen V.V. Lyra uit De Lier. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Tekst: Sander Böhms