beeldbank-eckhardt-fotografie-013De bekercompetitie is ondertussen al weer wat weekjes onder weg. De JO13-2 begon wat moeizaam zoals we weten met een nederlaag van 1-8 en 1-14. Wat we ook weten is dat deze jongens en meiden er heel hard voor knokken en er samen met Maurice en Tim op de training goed wordt gewerkt aan het begrijpen en oefenen van het positiespel.
Het is toch voor een aantal nog steeds wennen op het grote veld. Zoiets heb je niet in een paar keer onder de knie.

Na de tweede wedstrijd kwam de ommekeer….we stelden Quick teleur door veel tegenstand te bieden en maar met 2-3 te verliezen. Dat rook naar meer.  Vorige week was het zover ! Al dat trainen wierp z’n vruchten af…er werd maar liefst met 7-0 gewonnen van Scheveningen.  Ook dat was wel eens lekker. Wekelijks zien we het team vooruit gaan en dat is voor de ouders ook genieten langs de lijn.

Afgelopen zaterdag was er de moeilijke tegenstander HBS, maar we bleken eigenlijk veel beter te spelen.  Het kleine beetje geluk ontbrak en geheel tegen de verhouding in stonden we 2-0. Dit was helemaal niet nodig, dus er werd gebikkeld en gelukkig kon Thomas (die er een ritje uit Tilburg voor over had) na goed samenspel van zijn ploegmaten 2-1 van maken. We zaten weer in de race voor de overwinning.  Door wat kleine foutjes die elkaar opvolgden kwamen we 3-1 achter….jammer jammer….jullie verdienden zo veel meer. Na even wissel gestaan te hebben, beloofde Daan mij dat hij direct zou scoren. Zo gezegd, zo geDAAN !!! 3-2.

Het was een spannende wedstrijd. Jullie hebben er voor geknokt, maar helaas lukte het niet zoals we wilden. De scheidsrechter kwam volgens mij rechtstreeks uit de eredivisie en was streng, maar floot volgens alle regeltjes. Dat was een ervaring op zich. Gewoon weer lekker trainen met Maurice deze week en dan kunnen we de laatste twee bekerwedstrijden nog even laten zien wat we inmiddels geleerd hebben!! Ook al zat het even niet mee, jullie blijven de toppers van JO13-2