Vrijdag 21 december 2018 was de Kerstklaverjasdrive bij S.V. Loosduinen. Een jaarlijks terugkerend feest!
Dit jaar waren er 28 koppels die (volgens reacties) een geweldige avond hebben gehad en ook nog eens allemaal met een prijs naar huis terugkeerden.
Veel waardering voor onze bardames Yvon Metman en Els Nulle die tussen het kaarten door veel lekkere hapjes serveerden, en ook de drankjes smaakten prima! Good old Els had het zo goed naar haar zin dat ze spontaan aanmeldde om voortaan ook weer op de maandelijkse kaartavond op vrijdag te komen! Oh ja, Frans bedankt voor het beschikbaar stellen van het Maison Kelder taartje voor Els … jij krijgt een nieuwe!
Tijdens de grote pauze werden de lootjes aan de man gebracht door Stefan Krens en Koos Kornaat. Ook kon er genoten worden van de verse haring van onze bordsponsor en vaste visleverancier Mike Korf. Zijn nieuwe zeer fraaie winkel in het Winkelcentrum Loosduinen (Arnold Spoelstraat) is zeker een bezoekje waard!

Ook dit jaar werden er veel prijzen beschikbaar gesteld door de Loosduinse winkeliers, waarvoor uiteraard heel veel dank namens de organisatie en alle deelnemers. Dankzij deze winkeliers was er een uitgebreide prijzentafel voor de loterij en voor elke kaarter was een prijs beschikbaar!!
De volgende winkeliers stelden prijzen beschikbaar:
Albert Heijn Loosduinse Hoofdplein, Oriëntaals Restaurant Li’s Palace, Vishandel Mike Korf, Juwelier Diamantair Albert ten Cate, Slagerij Jeursen, Lunchroom Carillon, Fromagerie Ardy,
Offers Wonen-Damesmode-Cadeaushop, Bakkerij De Vries, Bakkerij Roodenrijs, Boekhandel Kroon, Patisserie Van Eck Waldeck, Maison Kelder, Slijterij en Wijnhandel J.P. Alsem, Ollini IJs & Chocolade, Reformhuis Van Leeuwen, Domburg Sportprijzen, A.L. Medical Totaal Service, Tuincentrum Ockenburgh en D-Reizen.
Mede dankzij deze winkeliers waren er zo’n 80 prijzen te verdelen met een totale waarde van ruim € 700,00  Veel dank derhalve voor deze ondernemers en komt u in één van deze winkels …. vertel het. Uiteraard ook als u gaat genieten van de gewonnen waardebonnen!

Daarnaast doneerde Frans Helvensteijn twee flessen Glühwein, nieuwe speelkaarten zijn beschikbaar gesteld door de combinatie Rienstra IT Consultancy en Ruwaard Coaching, en de standenbriefjes zijn gesponsord door Mira van den Bos van Admyra, Financieel op orde!
Alle gevers heel hartelijk dank!

De gezelligheid stond voorop maar uiteraard werd er ook flink “gestreden” om alle prijzen.
Het koppel Louis Metman met zijn vaste invalmaat Koen Helmich werden de uiteindelijke winnaars met een totaal van maar liefst 5668 punten. De tweede plaats was voor Marcel Paul en Frans Clasener met 5255 punten. Derde werden Henny en Bas Ruwaard met 5231 punten. De volledige uitslag kunt u HIER Eindstand kerstklaverjassen 2018 bekijken.
Helaas gaat de Klaverjasmarathon (de  zeven bomen van Loosduinen) wegens te weinig inschrijvingen niet door op 12 januari, wellicht proberen we het nog eens aan het einde van het seizoen!
Wel kunt u alvast de datum voor de Paasklaverjasdrive in de agenda noteren … Goede Vrijdag 19 april 2019. Dan gaan we weer voor een volle bak!
De vaste kaartcompetitie “Gezelligheid TROEF”op vrijdag start 18 januari weer, en de 50-plussers kaarten elke maandagavond om 19:30 uur. En dat alles bij voetbalvereniging S.V. Loosduinen!
Voor meer info kunt u terecht op www.svloosduinen.com of bij KoosKornaat@ziggo.nl