S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieDe wekker stond vroeg afgelopen zaterdag voor de wedstrijd in wateringen maar dat was het enige offer wat het vrolijke gezelschap moest brengen. Daarvoor in de plaats lag er een prachtige sappige grasmat te wachten op deze bijzondere septemberdag wat temperatuur betreft.  Vrolijk verliep ook de warming-up die volgde op de instructies van coach Dani die alle 13 spelers precies vertelt wat er de vorige wedstrijd en de voorbije trainingsweek goed of minder ging en beter kan. De beginfase is voor blauw-wit waarin opviel dat Tobi op de rechterflank sterk in de combinatie was en er mede voor zorgde dat het Loosduinse offensief lang aanbleef. Als Jason na aandringen van de coach aangeeft dat hij echt niet gewisseld hoeft te worden omdat hij ’s morgens vroeg altijd zo loopt beginnen de Westlanders ook te ontwaken wat dan ook meteen de 1-0 oplevert. Over rendement gesproken.

Nog zonder de geblesseerde Denzel en Mats v.D. maar met Daan als laatste man en de sterke Ian in de mandekking word toch nog met enige opluchting de kleedkamer opgezocht als onze sportieve tegenstander de lat nog weet te testen.  Direct na rust weet Dylan met een wonderlijke pirouette een pingel te verkrijgen die zelfs voor de KMD ouders geloofwaardig was en zo Tico in staat stelde om met 2 balcontacten deze te verzilveren.  Het middelste gedeelte van de 2e helft is dan in handen van het sterke middenveld uit Loosduinen, onder aanvoering van de ijzersterke Dylan die Rick en Julian meekrijgt om de persoonlijke duels te winnen en de prima inschuivende Daan is het gewoon wachten op de genadeklap. Deze komt ook als Johanny Oscar diep stuurt die in 1e instantie niet snel lijkt te gaan maar toch zijn belagers voorblijft en droog de doelman passeert. Dan ontwaakt KMD voor de 2e keer en weet het zelfs te scoren maar helaas voor zwart-wit in buitenspelpositie.

Als onze alerte Jasmijn dan nog met gevaar voor eigen benen een doelpunt voorkomt en Simon en Mats op de flanken geen cm prijs geven is het weer Johanny  die de diepte vind waar Oscar in sprint om de keeper te omspelen, als vriend en vijand dan nog even zijn adem inhoud omdat hij het nodig vind om ook nog een speler uit te spelen in plaats van meteen in te schieten vind de uitstekende KMD scheids het welletjes en noteert de 1-3 eindstand.

Een heerlijke overwinning voor trainer Dani die erg content was met vertoonde spel de mannen al voorzichtig aan de komende wedstrijd doet herinneren tegen GDA.