bar_1345
De mannen en vrouw van JO15-1 speelde afgelopen zaterdag op de nog zo mooie grasmat van ons complex. Om 12.00 uur werd er afgetrapt in het zonnetje en niks leek een mooie wedstrijd in de weg te staan. In de voorgaande wedstrijden werden wisselende resultaten behaald maar in het spel zijn we een stijgende lijn en het zou mooi zijn als we dit om weten te zetten naar wat meer overwinningen. Westlandia was duidelijk niet van plan om er een gezapige wedstrijd van te maken en beide ploegen waren in de eerste minuten goed aan elkaar gewaagd.

Hier en daar ontstond er wat gerommel voor het doel van Jasmijn door wat knullig en onnodig balverlies op het middenveld. Uit een van die kansjes kon Westlandia toch de 0-1 aantekenen. Niet geheel tegen de verhouding in maar gelukkig deed Loosduinen snel terug wat het moest doen en dat was natuurlijk gewoon scoren. Zo was de stand snel weer gelijk en niet veel later kwam Loosduinen zelfs op voorsprong en zakte Westlandia in. Toen net voor de rust ook nog eens de 3-1 viel leek de strijd gestreden en moest alleen de tweede helft even worden uitgespeeld.

Het leek allemaal zo simpel vanaf de zijlijn maar even een tweede helft uitspelen is voor JO15-1 (pff… de C1 dus) best lastig. Het wordt nog lastiger als iedereen collectief een baaldag heeft want er ging erg veel fout in de eerste helft maar toch stonden we met 3-1 voor. Standhouden klinkt dan makkelijker dan het was. Westlandia begon erg sterk aan de tweede helft en geloofde zichtbaar nog in een overwinning. Met grote moeite werd Westlandia bij het doel van Jasmijn weggehouden maar dat ging gepaard met slechte communicatie, onnodig balverlies en misschien ook wel te weinig inzet. Als je zelf slecht speelt en heel veel kansen niet benut om de score uit te bouwen, dan valt de goal vaak aan de andere kant. Het was vandaag niet anders en Westlandia kon zo zelfs op gelijke hoogte komen. De ruime voorsprong was verdwenen en we moesten nog flink aan de bak om een puntje over te houden aan deze wedstrijd.

Helaas was dit ook een te lastige opgave want uiteindelijk trok Westlandia in de laatste minuten de wedstrijd naar zich toe door het winnende doelpunt te scoren. Hoe mooi het weer ook was, de gezichten stonden op onweer na de wedstrijd. Erg jammer dat deze wedstrijd werd verloren want er had veel meer ingezeten. Volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Dan gaan we gewoon weer flink aan de bak met een gezonde dosis inzet en zorgvuldig spel. Deze wedstrijd maar snel vergeten en op jacht naar de volgende overwinning!

[nggallery id=425]