S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieAltijd leuk zo’n bericht van Pieter en Gertjan in de mailbox!:

Goedemorgen allemaal,

Zaterdag spelen we de uitwedstrijd bij en tegen vv Lyra Jo13-3.
We verzamelen 08.45 uur bij sv Loosduinen en we spelen 10.00 uur.

Bowie is aan de beurt voor het wassen van de kleding en maken van een verslagje.

Met sportieve groet,
Pieter en Gertjan.

Dus iedereen was er weer vroeg bij afgelopen zaterdag ochtend op Loosduinen om daarna snel met z’n allen naar Lyra te gaan. De nummer 2 in de competitie.
Daar was bij aanvang van de wedstrijd overigens weinig van te merken. De mannen en dame van Loosduinen namen het heft in handen en trokken ten strijde. Duidelijk was dat Lyra daar geen raad mee wist. Mooie combinaties en goed aanvallend spel van onze mannen en dame zorgden er voor dat Lyra niet of nauwelijks iets te vertellen had. De op Marouane Fellaini gelijkende spits van Lyra, dacht eventjes dat hij de als een huis staande verdediging te slim af was maar Ferry en Nick losten dit op geweldige wijze samen op.

Dat het verder lekker liep bij Loosduinene bleek uit het lekker van achteruit opbouwen van een aanval. Diverse keren stond onze dame Elvira, nadat ze door Storm was aangespeeld, aan de basis van mooie aanvallen. Een goede pass op JayJay die Ilias wist te bereiken werd zelfs nog een gevaarlijk schot op het doel van de tegenstander.
Loosduinen creerde en en kreeg veel kansen. Uit een fraai genomen corner kopte Eray helaas net naast.

Uiteraard liet Lyra het er niet bij zitten en moest een tandje erbij doen. Ze kwamen wat vaker over de middenlijn maar stuitten dan weer op de de verdedigende kwaliteiten van Elvira, Dylan, Ferry en Nick. Nee Lyra wist hier geen raad mee. Zelfs de mogelijkheid om uit een corner te scoren namen ze niet, Fellaini kopte de verkeerde kant op….
Dus ging Loosduinen maar weer richting het doel van Lyra. Ilias en Jayden kregen helaas de bal niet uit de kluts de goal in. De corner die daar op volgde mocht ook helaas het net niet raken. Wel werd het zijnet nog een keer geraakt van het Lyra doel maar dat telt helaas niet als een treffer.

Storm heeft dankzij het uitmuntende samenspel van het team, op twee keer een schot op zijn doel na, weinig te doen gehad. En toen de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft floot, had de hondstrouwe aanhang van Loosduinen wel het gevoel dat er meer in had gezeten voor het team maar zag zeker met vertrouwen uit naar de tweede helft. Onder het genot van een bakkie werd er ook vol lof gesproken en geanalyseerd over wat we te zien hadden gekregen.

Met nog een overgebleven beker koffie in mijn hand loop ik weer richting het veld….zie dat er al weer gebald wordt, de zon prikt door de mist heen en ik denk: Lekker! Lekker weer om te voetballen en de overwinning eens te pakken! Aangekomen bij de supporters bespeur ik dat ze niet zo enthousiast zijn als ik en hoor ik dat er gescoord is….Helaas niet door Loosduinen….
Eray is geblesseerd en valt helaas uit en nog een aantal spelers kampt met pijntjes. De tweede helft is helaas niet zo spectaculair begonnen als we hadden gehoopt. Er zijn zeker nog mooie aanvallen, weer netjes door Elvira van uit achter opgebouwd en als de bal dan bij Jayden komt, gaat zijn schot net naast…dat had de aansluitingsreffer kunnen zijn.
Een ongelukkig moment tijdens de wissel van Elvira en toen stonden we in eens 2-0 achter.

Lyra raakte op dreef en ging steeds beter in hun voetbalvelletje zitten terwijl Loosduinen steeds minder in zichzelf ging geloven. Ook kon Lyra ineens veel beter met onze fraaie aanvallen omgaan waardoor “we” helemaal niet meer tot scoren kwamen. Andersom wisten ze ineens raad met onze kanjers in de verdediging en kon Storm in een aantal gevallen nog voorkomen dat er gescoord werd door Lyra. Desondanks kwamen ze toch nog op een 3-0 voorsprong wat tevens ook de einduitslag was.

Tja…jammer….maar het is maar een spelletje 🙂

George Middag