Het was vroeg, heel vroeg. Het was zelfs te vroeg voor de traditionele bottle flip-voorbereiding van de heren. Nou dan weet u wel hoe vroeg het was. Met kleine oogjes werd er naar Maasland gereden, waar om 9 uur de wedstrijd tegen MVV’27 op het programma stond. Een op papier lastig duel. De Westlanders stonden slechts één plek boven de Peenbuikers, maar hadden wél het dubbele aantal punten.

S.V. Loosduinen had zijn zinnen gezet op een zege en de heren gingen begonnen met volle overtuiging aan het duel. Gaandeweg bleek dat MVV een aardig team had. De bal ging rond bij de Westlanders en kwamen uit een afstandsschot op een voorsprong. Leandro had dat ook gezien en dacht bij zichzelf: ‘Dat moet ik ook kunnen, maar dan beter’. En dat deed de linksbuiten. Van een meter of twintig schoot hij de bal prachtig achter de doelman.

Aan de andere kant van het veld maakte de pas 10-jarige Dani grote indruk. De eigenlijk nog E-pupil stond voor het eerst op de rechtsbackpositie en liet zien dat hij uit het juiste hout gesneden is. MVV zocht hun linksbuiten vaak op, maar onze nieuwe held belette hem elke keer de weg.

Comeback

In de rust roken de Grokbbekuikens van trainers Maup en Tim hun kans. Normaal gesproken stonden we achter en kwam het jeugdelftal van het blauwwitte Barcelona in de tweede terug in de wedstrijd. En nu stond het 1-1. Dus het was mogelijk. Na een minuut was de stand niet meer gelijk. De bal verdween achter Dylan en de achtervolging kon worden ingezet.

Op een of andere manier gaat de knop dan pas om. Loosduinen kreeg kansen. Twee schoten van Kay en een schot van Max verdwenen net naast. Maar voor Kay geldt ook drie keer is scheepsrecht. De handige dribbelaar kreeg een hoge bal, tikte de bal langs de tegenstander en schoof de bal langs de keeper. De ‘Comeback Kids’ deden het weer. In de slotfase van de tweede helft was SVLD2 beter en werden er kansen gecreëerd. Uitslag: 2-2, na twee keer achter te hebben gestaan. Eén ding is zeker: onze helden hebben veerkracht.

Vroege Vogels

U dacht dat deze week vroeg was. Nou ik kan u vertellen het kan nog vroeger. Volgende start de wedstrijd om half 9 in Schiedam tegen Kethel Spaland. Zit u wekker alvast. Tot volgende week!

Opstelling: Dylan; Dani, Mark (c), Tom, Bas; Kay (Dimay/’20), Nick, Dimay (Thomas/’15); Max (Kay/’35), Quiten (Max/’50), Leandro.

Tim Toet