Na een Nieuwjaarsloop voor jong en oud van de vriendenloopgroep W.I.N., met jammer genoeg geen leden van S.V. Loosduinen aan de start, vond bij S.V. Loosduinen de traditionele Nieuwjaarswedstrijd op zaterdag 5 januari 2019 plaats. Na één minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige week overleden Harm Vrieling werd de wedstrijd  S.V. Loosduinen 1 tegen de “Oude  Glorie” van S.V. Loosduinen gespeeld. Onder leiding van scheidsrechter Linda Blanken won de ‘jeugd’ het van de ‘oudjes’ met 4-1 in een wedstrijd van tweemaal 40 minuten. Bij de ‘oude Glorie’ was o.a. Maarten Korbee weer aanwezig. Verder in dit elftal spelers uit de lagere elftallen en een aantal “veteranen’, die alleen wekelijks nog trainen.
In een leuke wedstrijd hield doelman Ronald van Hasselt, tegenwoordig spelend in S.V. Loosduinen 3, zijn doel een uur lang schoon voor de “Oude Glorie”. Hij was vaak een sta-in-de weg voor met name de spitsen Sam van Poorten, Kadir Narsen en Furkan Kaya. Maar ook de lat en paal brachten soms redding voor hem en het elftal.
In de 61e minuut viel de 1-0 van de voet van Sam van Poorten. Nadien vonden Furkan Kaya, Kevin Baptiste en doelman Pieter Blanken als veldspeler, met een fraaie kopbal, het net voor het elftal van Richard Douw. Meerdere kansen werden niet omgezet in doelpunten. Voor het elftal van Aart Blanken en Hans Koningen scoorde Tibor Lem in de slotfase de 4-1. In de tweede helft maakte Anton Habes, na ruim vijftien maanden blessureleed, zijn comeback in het eerste elftal. Een elftal dat a.s. woensdag afreist naar Benidorm in Spanje voor een trainingskamp van vier dagen. Vrijdagmiddag wordt in Alfaz del Pi om 14:00 uur geoefend tegen WVV 1896 1/2 combinatie uit Winschoten. 

Na de wedstrijd was in het clubgebouw van S.V. Loosduinen de drukbezochte Nieuwjaarsreceptie met de eerste Nieuwjaarsspeech van de voorzitter Ralph van der Kaa (foto). Met helaas een haperende microfoon keek hij terug op 2018 en vooruit naar 2019.
2018 was een bewogen jaar waarin veel is gebeurd binnen het bestuur en ook elders binnen de vereniging. Edwin van der Heiden (voorzitter) en Leo Hartman (vicevoorzitter) stopten met hun werkzaamheden in het bestuur. Dick Hartman (secretaris) , Aart Blanken (TC), Arie Molenkamp TC) en Jan Tazelaar (ledenadministratie) hebben inmiddels aangegeven in het najaar op de ALV te stoppen met hun huidige werkzaamheden voor de club. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook welkom! Joost Nugteren en Jaap Krumeich hebben de TC inmiddels al wel versterkt.
De trainer van ons eerste elftal, Richard Douw, gaf ook aan te gaan stoppen bij S.V. Loosduinen en inmiddels is bekend gemaakt dat hij zijn loopbaan gaat vervolgen bij S.V. Houtwijk. Hopelijk kan hij dit seizoen bij S.V. Loosduinen zijn vijfjarig verblijf nog een mooi einde geven, samen met de spelers. Voor het volgende seizoen is reeds een nieuwe trainer gevonden voor de selectie. Peter Barendse gaat de taken van Richard Douw overnemen.

Verder kwamen de volgende onderwerpen ter sprake:
– Vanaf afgelopen 1 januari 2019 is ons sportcomplex op zaterdagen tot 12.30 uur een rookvrij complex ten behoeve van een gezonde sportomgeving. In het vervolg dus op zaterdagmorgen niet meer roken op ons complex!
– Een sportief hoogte punt was de “dubbel” van S.V. Loosduinen 5. Zij wonnen de beker en werden kampioen in de 7e klasse. Dit seizoen hebben zij besloten om een niveau hoger te gaan spelen, in de 5e klasse, waar zij ook nu weer goed tot hun recht komen. Dit is het niveau waar zij thuis horen en ook nu weer bovenaan staan. Dit seizoen zijn ze helaas wel, door penalty’s, al in december uitgeschakeld in de beker.
– Op de ALV is al gemeld dat de plannen voor de nieuwbouw voorlopig zijn stil gezet. We zullen eerst aan de organisatie van de vereniging gaan werken voordat we verder gaan kijken voor een nieuwe accommodatie
– Op vrijdag 1 februari 2019 is de jaarlijkse Medewerkersavond. Informatie volgt.

De hele speech is hier te lezen: Nieuwjaarstoespraak 2019

Vermeldenswaardig zijn ook nog de volgende onderwerpen:
– Met de steun van het CDA wordt samen met de omliggende sportverenigingen binnenkort bij de gemeenteraadscommissie protest aangetekend tegen de woningbouwplannen op de voormalige twee ADS velden. Er moet ruimte blijven om de sportverenigingen te laten groeien, zeker nu met veel nieuwbouw in de omgeving.
– Op zaterdag 2 februari 2019 komt de wethouder Sport van de gemeente Den Haag, Richard de Mos, ons complex bezoeken.
– Op zaterdag 15 juni 2019 vindt ‘Meebewegen Madestein’ plaats, een activiteit georganiseerd door de sportverenigingen op ons sportpark.

Hierna volgde nog een huldiging van de jubilarissen. De volgende leden werden gehuldigd voor het langdurige lidmaatschap, 70 jaar: Arie van der Linde (afwezig): 60 jaar: Jan Nieuwenhuizen (afwezig) en Wout Visscher; 50 jaar: Frans Clasener, Leo Johler,  Koos Kornaat, Henk Maasland en Leo van der Ree (afwezig); 40 jaar: Frans Helvensteijn; 25 jaar: Rense Elve, Jos Elve, Antoin Hoovers, Robert-Jan Spijksma (afwezig)  en André de Vriend (afwezig).
Helaas was een aantal uitgenodigde leden niet aanwezig voor deze huldiging. De wel aanwezigen ontvingen een medaille en een bos bloemen en gingen op de foto. De afwezigen kunnen de medaille afhalen bij het bestuur.