beeldbank-eckhardt-fotografie-017Met voor de derde keer achter elkaar thuisspelend begonnen onze helden om 10:00u met frisse moet aan de thuiswedstrijd tegen Excelsior M JO13-3.
Aangemoedigd aan de zijlijn weer door de ouders en familie die trouw elke week er bij zijn.

Er werd goed begonnen aan de wedstrijd waarbij beide teams meteen gelijk op gingen. Al vrij snel kwam er een mooie voorzet van Joel waardoor Owen een schot op het doel kon lossen. Daarna werd door beide partijen over en weer gespeeld zonder echt kansen op het doel. Loosduinen bleef er voor gaan waarbij Jayjay goed in de aanval ging samen met Owen, maar door goed verdedigend werk van de tegenpartij kon de aanval niet afgemaakt worden. Excelsior M wist ook door aanvallend te spelen een schot op het doel te richten maar werd door Storm goed gehouden. Wel werd er een corner uitgesleept door de tegenpartij. Door goed aanvallend te blijven spelen en druk op te voeren wist, nadat Storm een paar keer goed de bal uit het doel wist te houden Excelsior M de 0-1 te scoren. Na ongeveer 15 min. werden Bowie en Jayden gewisseld en kwamen Elvira en Ilias er in. De tegenpartij bleef er ook voor gaan in het doelgebied en Tristan wist de bal goed te onderscheppen zodat een schot op het doel niet doorging. Een spannende eerste helft waar aan beide kanten gevochten werd om de bal wat resulteerde in mooie duels en vele voorzetten met een paar goede kansen op het doel van beide kanten.

Na de warme kleedkamer te hebben opgezocht en aanwijzingen te hebben gekregen van Pieter begonnen ze met in de wissel Jayjay en Tristan aan te tweede helft.
Loosduinen begon sterk en wist een aantal kansen te creëren wat resulteerde in een hoekschop die genomen werd door Jayden. Excelsior M liet zich ook niet kennen en ging in de tegenaanval. Hoewel de verdediging (Dylan, Elvira, Ferry en Nick) er alles aan deed om te aanval te stoppen wist Excelsior M toch te scoren. 0-2. Halverwege de tweede helft werden Joel en Ferry nog even gewisseld. Door daarna goed via het middenveld Bowie, Jayden en Emre samen te spelen en over te passen wist Ilias een mooi afstand schot te lossen die net naast het doel ging. Doordat de voorhoede Owen, Jayjay en Ilias goed op dreef waren en de duels aangingen kon Dylan via het midden hard uithalen richting het doel. Excelsior M had ook nog een paar goede aanvallen richting het strafschop gebied maar, werd goed uitverdedigd. Loosduinen was in de laatste fase van de wedstrijd net iets beter wat o.a. meerdere hoekschoppen opleverde. Aan het eind van de wedstrijd was het nog spannend omdat Loosduinen aantal kansen creëerde om te scoren, maar er steeds net niet in wilde.
Eindstand: 0 – 2 voor Excelsior M.

Hoewel Loosduinen aanvallend iets sterker was over de hele wedstrijd gezien, lukten ze het net niet om het om te zetten in doelpunten. Ondanks de goede wil en inzet van iedereen hebben ze gevochten tot het eind en hebben ze de koppies niet laten hangen ondanks dat ze achter stonden. Ook al loopt het nog niet helemaal lekker de jongens en meid zijn kanjers en zijn op de goede weg. Het was een mooie en leuke wedstrijd om te zien.

Jolanda (moeder van Elvira