S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieDe mannen en vrouw van Loosduinen zijn de afgelopen weken goed bezig op het veld. Wat het heeft geresulteerd in 3 overwinningen (waaronder weer een ronde verder in de Haaglanden Cup) achter elkaar. Vanmorgen moesten de kanjers om 9 uur verzamelen voor de thuiswedstrijd tegen de koploper Honselersdijk JO13-2. Helaas moesten ze Joel en Dylan missen vanwege een blessure. Maar wel aanwezig om het team aan te moedigen. Met de mooie overwinning van afgelopen woensdag nog in de benen begonnen ze om 10:00u aan de thuiswedstrijd. Met zoals altijd een enthousiaste groep vaste supporters van ouders, familie, vrienden aan de zijlijnen om ze aan te moedigen.

In de eerste fase van de wedstrijd was de koploper Honselersdijk duidelijk de betere en sleepte al vrij snel een hoekschop uit. De achterhoede (Elvira, Nick, Ferry en Bowie) moesten er hard voor werken om de bal steeds van het doel weg te houden. Loosduinen moest nog op gang komen. Langzaam aan begonnen ze beter in hun spel te raken en werd er ook beter overgespeeld. En werd er ook een aantal keren van achteruit mooi opgebouwd naar voren. Op het middenveld werd door goed samenspel van (Emre, Eray en Djayden) een aantal mooie acties naar voren gemaakt waardoor Owen kans zag om op het doel te schieten wat helaas net naast ging. Ook Jay-Jay zag daardoor kans om op het doel te schieten. Het leek of het een doelpunt was, maar werd helaas afgekeurd. In de 15de minuut werd er gewisseld Djayden voor Tristan. In de tweede gedeelte van de eerste helft ging het gelijk op en werd er door beide partijen goed gevoetbald.

Na een peptalk in de kleedkamer van de trainers Pieter en Gertjan begon Loosduinen aan de tweede helft. Ze begonnen gelijk goed met samenspelen. Wel sleepte Honselersdijk er een corner uit. Die mooi gehouden werd door Storm. Ilias was ook goed op dreef en creëerde veel kansen. Tristan stond ook zijn mannetje op het middenveld. Jayden wist te scoren vanuit een vrije trap 1-0. In deze fase van de wedstrijd was Loosduinen duidelijk sterker en had veel kansen. Halverwege de tweede helft werd Jay-Jay gewisseld voor Emre. Honselersdijk wist ook hun kans te pakken en had een mooie aanval op het doel die goed gehouden werd door Storm. Honselersdijk wist weer beter in hun spel te raken waardoor hun weer meer kansen creëerde. De verdediging en keeper moesten weer meer op scherp spelen. En werd het daardoor toch weer spannend. Gelukkig wist Owen nog een doelpunt te maken 2-0.

Wederom was het een leuke wedstrijd om naar te kijken . Het is een leuk team wat naar mate het seizoen vordert steeds beter is gaan samen spelen. Elke week zien we als toeschouwer mooie wedstrijden van een team dat hard werkt en bereid is met elkaar er voor te gaan.

Jolanda Broecheler