Zaterdag 20 november, een belangrijke wedstrijd voor ons vlaggenschip, immers de wedstrijd tegen concurrent Quick Steps stond op het programma in de derde klasse B, de nummers 14 tegen 13 op de ranglijst. Normaal zou deze wedstrijd een hoop toeschouwers hebben getrokken maar door de huidige Corona-maatregelen was publiek helaas niet welkom op ons sportcomplex. Na de knappe overwinning van vorige week op Duindorp SV was het nu de vraag of dit een goed gevolg zou krijgen. Er kwam afgelopen week nog meer goed nieuws, want de eerder gestopte spelers Kevin Baptiste en Nick Voorham besloten zich toch weer beschikbaar te stellen voor de selectie.

De ploeg van de trainers Van ‘t Veer/Weijsenfeld verzamelde om 13:00 uur. Ook was er ondanks de maatregelen gewoon een pupil van de week, Ferdi Ayden welke zichtbaar genoot van deze dag, zo deed hij volop mee met de warming up en om 14:30 uur mocht hij samen met Bart Ruwaard de aftrap verrichten. Na een paar mooie één tweetjes kwam het schot maar belande vol op de paal. Een tweede poging volgde maar weer die paal; een unieke prestatie maar 3 maal is scheepsrecht en daarna liet Ferdi de keeper van Quick Steps: Joey Vos kansloos door de bal die deze wedstrijd beschikbaar is gesteld door Rienstra IT Consultancy door zijn benen in het doel te schieten. Hierna kon de wedstrijd dan echt beginnen.

De eerste minuten golfde het spel aardig op en neer en waren er ook kansen voor beide ploegen, maar waren de keepers goed op hun hoede. In de 9e minuut na balverlies van Quick Steps op het middenveld was het Bart Ruwaard die alert was en zo op snelheid kon aflopen op Joey Vos, die hij met een lage schuiver passeerde en zo stond de 1-0 op het scorebord. De wedstrijd vorderde en Loosduinen had de zaakjes goed op orde achterin met als uitblinker toch wel Damian van der Horst. Na een aanval van Quick Steps in de 24e minuut wat een schot op goal oplevert, is het doelman Pieter Blanken die de bal vangt en razendsnel met een verre uittrap Kris Flinterman diep stuurt, deze neemt de bal halfvolley en schiet knap de 2-0 op het bord.

Na een half uur spelen kantelt de wedstrijd en krijgt Quick Steps meer en meer de grip in handen. Ook na de rust speelt het spel zich veel af op het middenveld, maar echt grote kansen leverde dit niet meer op.

Door deze overwinning die uiteraard gevierd werd in de kleedkamer, stijgt S.V. Loosduinen naar de 11e positie met 6 punten. Het vertrouwen is groot en de teamspirit goed. Op naar volgende week waar S.V.Loosduinen het opneemt tegen SV DWO in Zoetermeer.