Afgelopen zaterdag werd op een miezerige regendag om 13:00 uur verzameld door de ploeg van het trainersduo Paats en Lunenburg. Normaliter zijn de uitwedstrijden in onze 4e Klasse C al niet zo heel ver, maar deze wedstrijd was eigenlijk een veredelde thuiswedstrijd. De beide verenigingen liggen op nog geen 100 meter van elkaar vandaan. Er was dan ook voldoende animo voor deze wedstrijd aan de Madesteinweg.

Door uiteenlopende redenen waren er een hoop ‘basisspelers’ niet aanwezig: Pieter Blanken, Tom Vrieling, Bart Ruwaard en Donny Paats. Zodoende had trainer Ronald Paats een aardige puzzel neer te leggen. Anderzijds een mooie gelegenheid voor de jeugd om zich te laten zien. Ook Errol Franchimont maakte zijn opwachting onder de lat.

De eerste helft begon goed en al na 6 minuten stond de 0-1 op het scorebord door een harde voorzet vanaf de rechterkant werd de bal onbedoeld binnengelopen door een Madestein verdediger. S.V. Loosduinen had de wedstrijd daarna onder controle en het meeste balbezit. Dit resulteerde in de 16e minuut dan ook een verdubbeling van de score door Nemo Verstraten 0-2. Hierna werd het spel toch wat slordiger en in een te laag tempo verder afgewerkt. Loosduinen kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score verder te doen laten uitlopen maar slaagde hier niet in en zo werd dan ook de 0-2 de ruststand. Nadat de thee werd opgehaald door de leiders zette de trainers Paats/Lunenburg de ploeg weer even op scherp door een motivatie uit te spreken.

Na de thee werd de 2e helft nog zonder wissels van start gegaan. Eigenlijk, terugkijkend op deze wedstrijd was de 2e helft een kopie van de 1e helft, een sterker Loosduinen maar de 2e helft lag het tempo wel wat hoger dan in de 1e helft. Al snel resulteerde dit weer in gevaarlijke situaties voor de goal van Madestein. Het duurde tot de 68e minuut toen verdediger Damian van der Horst mee was gekomen bij een corner en zo de 0-3 netjes binnenkopte. Het verzet van Madestein was hiermee wel definitief gebroken en in de 85e minuut kon Nemo Verstraten ook zijn 2e doelpunt van deze dag bijschrijven en zo voorbij Bart Ruwaard gaan op de topscorerslijst. Dit leverde ook wat hilariteit op de bank met Bart als toeschouwer langs de lijn. Jason Molenkamp was kort voor deze 0-4 in het veld gekomen voor Sinan Mehmedov. Jason Molenkamp werd in de 90e minuut diep gestuurd door een assist van Nemo en zo schoot Molenkamp ook nog de 0-5 binnen wat een mooi applaus opleverde van de Loosduinen supporters. Kort hierna floot, de overigens goed leidende scheidsrechter, dhr. van Dis deze middag voor het einde van deze wedstrijd en werd er na afloop onder het genot van een hapje en drankje en muziek afgesloten op het complex van ons eigen sportpark Madestein.

Aanstaande zaterdag speelt Loosduinen de thuiswedstrijd tegen Zuid-West. Deze wedstrijd vangt aan om 14:30 uur, bent u er dan ook weer bij? Namens de selectie wensen wij u een gezellige 2e paasdag.

Tekst: Sander Böhms
Foto’s en film: Marcel Verstraten