S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieHet was 3 weken geleden zo goed bevallen om met zijn allen naar Monster te fietsen dat massaal werd besloten om afgelopen zaterdag de Vogelwijk onveilig te maken voor de uitwedstrijd tegen de palingboeren.

Na de 1e wedstrijd van deze fietspoule dik gewonnen te hebben van Duno was het vertrouwen groot en de praatjes niet van de lucht en was het daarom geen extra luxe om in de persoon van Arne een korps vertegenwoordiger bij ons te hebben die het lange fietslint sloot.

Met Storm(de Haagse Neuer van JO13) op doel was het aanvankelijk even aftasten tegen de grote Scheveningers al werd snel duidelijk dat we voetballend de betere waren. Als stand-in voor de niet fitte Daan trok Simon de aandacht op het met Dylan en Tico toch al niet misselijke middenveld. Zo was hij niet vies van het betere stofzuigerwerk maar wist ook het bevrijdende steekpassje te geven waar Oscar gretig gebruik van maakte en zo de 0-1 wist te scoren.

De dorpsgenoten van Barbie laten het er niet bij zitten maar verdedigend staat het weer als een huis waar het in deze linie vandaag Jason is die er boven uit steekt met zijn onverzettelijkheid en goeie ingrepen. Als Johanny dan wegflits en het sterke Scheveningse keepertje hoog passeert is de 0-2 een feit en een fijne ruststand zou je zeggen.

Als vlagger Raymond de jonge scheidrechter niet kan overtuigen wat betreft een vermeende handsbal legt hij hem toch op de stip en word de stoere Storm kansloos gelaten nadat hij voorafgaand aan de “handsbal” prachtig redde. Na rust is er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht en is het wachten op het verlossende doelpunt. Koukleumend en trappelend van ongeduld lost Keepster Jasmijn (herstellende van een vingerbreuk) de moegestreden Rick af op linksbuiten.

Alsof ze met een katapult word afgeschoten gaat ze recht op haar/het doel af en laat zo alle Schollekopjes haar vrouwelijke hielen zien, 1-3. Met Bowie (JO13) nog als extra troef langs de lijn blijft de blauw-witte fietsbrigade jagen op een nog ruimere score wat ook zal geschiedde middels een prachtige vol op de wreef (jaja trainer Dani) genomen vrije bal van Tico.

Het feest zal dan compleet zijn als de ingevallen Bowie nog de 1-5 zou scoren en hoewel hij er nog dicht bij was namen hij en broer Storm na afloop ruimschoots genoegen met de vele complimenten van de grote mannen van de JO15-1.