In navolging van Frans kan een stukje proza van de assistent leider natuurlijk niet uitblijven.

Met voldoende spelers, vijftien stuks op papier maar liefst, werd er over het algemeen rechtstreeks verzameld op sportcomplex Hoekpolder om aan te treden tegen de koploper van onze competitie. Met de gezellige thuiswedstrijd nog in ons achterhoofd, had iedereen er veel zin in. Uiteraard waren er wat twijfelgevalletjes… Hoe doet de hamstring van Wieb het? Gaat het wel met de Achillespees van Bert? Afijn, Wibout bleef langs de kant (mede met het oog op de 10km CPC van zondag) en Bert heeft zich rustig gehouden in het veld, dus die kon net aan de hele wedstrijd uitspelen.

De CPC zorgde er wel voor dat een aantal spelers wat terughoudend waren met het opeisen van een basisplek. We begonnen met Jelle in de goal, Maurice centraal achterin, Frank en Martin rechts en links back. Wat we van de thuiswedstrijd nog wisten, was dat Semper een behendige spits op leeftijd heeft lopen. Daar werd uit tactische overweging onze hardloper Erik tegenover gezet.

Dynamisch duo Stefan K en Bert centraal op t middenveld en Serge en Eelco bestreken de flanken. Richard en Fausto waren het aanvalskoppel.

We stonden goed en hebben de hele wedstrijd flink wat kansen gecreëerd, helaas was Semper net even wat effectiever in de afronding. Met een 2-0 achterstand gingen we de rust in, maar in plaats van de aansluitingstreffer te maken, schoot Semper de 3-0 achter Jelle. Het duurde tot de stand 5-0 was tot wij eindelijk wat terugdeden. Fausto schoot van dichtbij de 5-1 binnen. De vraag of dit een ommekeer in de wedstrijd zou kunnen betekenen, werd door Semper binnen een minuut beantwoord: 6-1. En niet veel later de 7-1. Wij wisten er nog, door wederom Fausto, 7-2 van de te maken en daarmee was de kous af.

Nu lijkt het gezien de uitslag dat we helemaal zoek zijn gespeeld, maar niets is minder waar. Netto hebben wij veel meer kansen gecreëerd dan Semper, maar hadden pech of zijn er slordig mee omgesprongen.

Daarnaast hielpen een aantal discutabele beslissingen van de scheidsrechter ons ook niet in de wedstrijd, denk aan de 2-0 en de gegeven penalty. Gelukkig weten wij daar altijd goed mee om te gaan en reageren we daar niet of nauwelijks op.

Nog wat zaken die zeker het benoemen waard waren van deze pot:

–  de wijze waarop Erik zich heeft vastgebeten in de spits. Gelukkig heeft ie maar viermaal gescoord.

– mooie reddingen van stand-in keeper Jelle

– lekkere passjes van Richard

Komende donderdag weer gezellig allemaal komen trainen.

Zaterdag 24 maart spelen we uit tegen Quick Steps, daar waar we thuis een van onze beste wedstrijden tegen hebben gespeeld.