Voor de JO15 was er dit jaar een mooie afsluiting van het voetbaljaar 2017. Vrijdagavond 22 december vertrokken veertien spelers van de JO15 naar La Playa in Rijswijk om een Speedsoccer toernooi te spelen.

Speedsoccer wordt gespeeld op een kunstgrasveld dat is omgeven door een boarding en netten. Hierdoor blijft de bal altijd in het spel en ligt het speltempo hoog. Deze voetbalvorm kent geen ingooi, hoekschop of buitenspel. Slidings verboden en vliegende wissels via de deur van het doel.

We hebben tien wedstrijdjes gespeeld van tien minuten met ieder keer een andere samenstelling. De spelers van JO15 streden individueel voor de eerste plek welke werd beloond met een super mooie Adidas bal.

De jongens hebben hard moeten werken, want het tempo lag echt heel hoog. Maar ze hadden zoveel plezier dat ze eigenlijk, zelfs na twee uur voetbal niet wilde stoppen. De ouders langs de lijn hebben kunnen genieten van het plezier van de spelers maar ook zeker van het hoge niveau van het voetbal. We kregen zeer mooi combinatie voetbal te zien, maar ook schoten vanaf eigen helft welke als kanon kogels op de keepers werden afgevuurd.

Dylan Paauw was helaas nog niet hersteld van zijn blessure. Maar hij heeft een mooie taak verricht om alle uitslagen en de puntentelling per individuele speler bij te houden. Na twee uur spelen deed Dylan de prijsuitreiking. Na een spannende strijd is uiteindelijk Shanil met 32 punten op de eerste plek geëindigd. Gevolgd door Nick op de tweede en Mats op de derde plek. Na de uitreiking hebben de jongens gezamenlijk nog heerlijk genoten van een patatje ter afsluiting.

Het was een zeer geslaagd toernooi.

Marcel Verstraten