S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieZaterdagochtend 14 januari 2017. De eerste (officiële) wedstrijd na de winterstop spelen we uit tegen S.V. Honselersdijk. Pieter en Gertjan zijn op trainingskamp in Mierlo en daardoor genoodzaakt het voetbalspektakel op afstand via WhatsApp berichtgeving te volgen. Gelukkig neemt John hun taken over. Helaas moeten ook Joël en Storm gemist worden. De mannen liggen thuis ziek in hun bed. Het zal niet meevallen zonder deze twee toppers.

Na een kop koffie op Loosduinen rijden we in kolonne naar Honselersdijk waar onze spelers direct de kleedkamer induiken om vervolgens de spieren los te maken op het Honselersdijkse gras. Hoewel het weer tot vanochtend vroeg nog bar en boos was, is het nu gelukkig droog en is de zon zelfs doorgebroken! En zoals je mag verwachten bij topduels spelen we op het hoofdveld en loopt de tribune al snel vol met toeschouwers. Ik zie zelfs fans met Loosduinen muts en sjaal! Ja, ons team heeft een trouwe schare supporters voor zich weten te winnen!

Vandaag is Dylan keeper. Op het veld is hij bijzonder lastig te passeren en dat is een eigenschap die natuurlijk ook prima bij een keeper past. Op het veld hebben we versterking gekregen van Eray, een nieuwe speler in ons team.

Het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd klinkt. We zijn begonnen!

Loosduinen begint direct sterk en speelt goed over. De bal bevindt zich het grootste deel van de tijd op de helft van Honselersdijk. Maar zodra Honselersdijk in balbezit komt zijn ze gevaarlijk. Al snel moet Dylan laten zien dat hij zijn mannetje als keeper ook staat en weet de bal op tijd te stoppen. Maar niet lang daarna zijn de rollen omgedraaid en schiet Djayden van een aardige afstand op de goal van Honselersdijk. Net naast helaas. De spannende momenten bij het doel van beide teams worden afgewisseld met mooie individuele acties en heel mooi samenspel van alle spelers. Dit is voetbal van niveau!

Een inworp van Honselersdijk, gevolgd door een mooi schot van de tegenstanders resulteert zo’n 10 minuten na het begin van de eerste helft in een bal die net te hoog is voor Dylan om te kunnen tegenhouden. We komen helaas op een 1-0 achterstand. Niet getreurd! We zijn minstens zo goed zo niet beter dan Honselersdijk. Onze spelers laten zich niet uit het veld slaan en gaan vol goede moet (én goed voetballend) verder.

Het blijkt moeilijk door de verdediging van Honselersdijk heen te breken. Het zijn dan ook bomen van kerels die verdedigers. Toch gaan onze jongens het duel met deze bomen niet uit de weg. Door hun wendbaarheid, gecombineerd met doorzettingsvermogen en slim overspelen, is het regelmatig gevaarlijk voor de goal van Honselersdijk.

Een minuut of tien na het eerste doelpunt scoort Honselersdijk helaas het tweede doelpunt en komt zo op een 2-0 voorsprong. Wat een pech. Maar wat geweldig ook om te zien dat ons team met onverminderde inzet er vol voor blijft gaan!

De toeschouwers genieten van mooi voetbal, zoals prachtige acties van Ilias, Emre en Eray. En van een mooi schot op doel van Djayden waar de keeper van Honselersdijk maar net bij kon. Maar ook de geweldige acties van de achterhoede en middenveld, waar we Dylan moeten missen, doen het publiek smullen. Bowie, Nick, Ferry, Elvira, Owen, Eray, Tristan, Jay-Jay en Djayden, ze weten elkaar te vinden en spelen geweldig. Jammer dat Pieter en Gertjan het moeten missen.

Een mooi schot op het doel door Loosduinen na een vrije trap gaat helaas net naast en zo blijft het tot de rust 2-0 voor Honselersdijk.

De tweede helft gaat Loosduinen direct goed van start en krijgt een mooie kans, maar helaas is daar de keeper van Honselersdijk die de bal uit zijn doel weet te houden. En even later is het weer Dylan die zijn doel schoon weet te houden door een paar mooie reddingen.

Zo zien we veel spannende acties en mooi voetbal en vliegt de tijd voorbij. De tweede helft lukt het geen van beide teams om te scoren en zo eindigt de wedstrijd, helaas voor ons, met 2-0 voor Honselersdijk. We hadden beter verdiend, dat is zeker. Maar we hebben we een prachtige wedstrijd gezien die ik niet had willen missen! En de uitslag? Ach, we hebben verloren maar prachtig gevoetbald! Als we zo doorgaan komt de winst vanzelf wel.

Michel Dörr