Na weken lang uit te hebben gekeken naar het toernooi was het dan afgelopen zaterdag zo ver. De Jo9-1 van S.V. Loosduinen deed mee aan de Coen Moulijn Cup bij Feyenoord. Een toernooi waar 88(!) teams aan meededen.

Het wekkertje stond bij iedereen lekker vroeg. Om half negen werd er verzameld op Varkenoord. Nadat elke club zich had aangemeld was het tijd voor de vlaggenparade. Ieder team kreeg een vlag mee van de organisatie en liep daarmee het veld  op. Nadat de weduwe van Coen Moulijn en de burgemeester van Rotterdam wat hadden verteld aan de kinderen konden de kinderen zich gaan opmaken voor een lang toernooi.

Tegenstanders dit toernooi waren : Zwaluwen Jo9-1, Brummen Jo9-1, Blijdorp Jo9-5, SVS Jo9-1, Wavv Jo9-1, Rhoon Jo9-1 en Lyra Jo9-1. Het toernooi begon om 10.00 tegen tweedeklasser Zwaluwen. Je zag wel dat het vroeg wakker worden succes had voor Zwaluwen , ze maakten vanaf de aftrap binnen vijftien seconden 1-0 (!). Het team probeerde er alles aan te doen om de gelijkmaker te maken, maar toen de scheidsrechter een overtreding op Stan niet zag werd het 2-0. In de laatste minuut werd het 3-0 en de Jo9-1 verloor zijn eerste wedstrijd.

Een wedstrijd rust en het team kon het gaan opnemen tegen eersteklasser Brummen. Deze wedstrijd waren ze gelukkig wel allemaal wakker en maakte Stan een goede goal op een assist van Jay. Daarna werd het snel 2-0 door Jay zelf. Nadat Brummen de spanning terugbracht naar 2-1, maakten Stan en Sem aan alle onzekerheid een einde en was de uitslag, een mooie 4-1 overwinning.

Daarna kwam er een wedstrijd , daar kan ik heel kort over zijn. Blijdorp Jo9-5 (11de klasse) moest het tegen ons opnemen. Terwijl het in de derde minuut nog 0-0 stond  werd het 14-0 voor onze jongens. Nico had er vier inliggen. Umani had een hattrick , Stan en Sade hadden er twee gescoord en Sem, Elias en Jay hadden er ook één ingelegd.

Toen was er voor ons een pauze van twee wedstrijden. Iedereen ging lekker wat eten in de kantine van Varkenoord, terwijl er een jeugdwedstrijd was van Feyenoord tegen de Treffers.

Na de eetpauze konden wij weer naar het terrein van DHZ om de laatste vier wedstrijden te gaan spelen.

De eerste wedstrijd was tegen SVS Jo9-1 die spelen in de eerste klasse. Na een rommelig begin van de wedstrijd nam Loosduinen het initiatief in de wedstrijd. Na een goede redding van Tim kregen Jay , Umani en Nico goede kansen op de 1-0, maar dit duel bleef echter steken op de brilstand: 0-0.

Daarna moesten we tegen het op papier beste team van onze poulefase. Rhoon was de tegenstander en waren kampioen geworden in de eerste klasse. Je kon in deze wedstrijd zien dat zij inderdaad een hele goede ploeg hadden. Loosduinen stond vanaf de eerste seconde onder druk en was alleen maar aan het verdedigen. Rhoon was veel aan de bal maar kon weinig kansen creëren en waren Sade, Sem en Tim een sta in de weg voor Rhoon. Eenmaal een schot van afstand, maar verder kwam Loosduinen niet, totdat er een counter was met hoofdletter C. Sem onderschepte de bal , speelde hem naar Stan. Die nam hem aan en speelde Umani aan die in een simpele voetbeweging de bal achter de keeper schoof. Na die goal kwam Rhoon niet meer in de buurt van de goal en sloten wij deze wedstrijd winnend af.

Een wedstrijd rust en we konden het opnemen tegen Wavv. Zij speelden in de vierde klasse. Je zag dat zijn een minder team waren in onze poule en zij hebben deze wedstrijd weinig de bal gehad. Stan maakte snel 1-0 na een mooie pass van Jay. Sem onderschepte de bal, gaf hem aan Umani en hij schoot prachtig in. In de achtste minuut maakte Umani zijn tweede met een mooi schot met links , maar daarna maakte Umani zijn hattrick en het mooiste doelpunt van een toernooi met een prachtige stift. Loosduinen moest uitkijken voor een tegengoal , maar Tim pakte de bal simpel. Stan maakte de 5-0 en de wedstrijd was voorbij.

Laatste wedstrijd van het toernooi was tegen Lyra Jo9-1 , kampioen geworden in de tweede klasse. De eerste paar minuten waren leuk om te zien, allebei de ploegen wilden winnen en dat zag je ook terug. Jammer genoeg werd er een fout gemaakt in de opbouw en kwam Lyra met 1-0 voor. Loosduinen was even de kluts kwijt , maar door de hulp van de keeper van Lyra maakte Sem de 1-1. Na de 1-1 was de Jo9-1 alleen nog maar aan het aanvallen. Nico kreeg de bal aangespeeld , nam hem aan en schoot een minuut voor tijd de 1-2 binnen!

Om 14.40 uur was de groepsfase voorbij en was het afwachten hoeveel de Jo9-1 was geworden. Er waren drie ploegen met dertien punten: Zwaluwen, Loosduinen en Rhoon. De nummer één ging direct door en de nummer twee moest hopen dat ze bij de beste vijf nummers twee behoorden en dan mochten zij ook door. Het ging in deze poule om het doelsaldo. Nadat alle doelpunten voor en tegen waren geteld, kwam er uit dat Zwaluwen eerste was geworden en direct door ging. Bij Loosduinen en Rhoon scheelde het een doelpunt in het voordeel van de Loosduiners, maar helaas behoorden zij niet tot de beste vijf nummers twee. Hierdoor was het toernooi voorbij voor de talenten van de J09-1. Nadat de weduwe van Coen Moulijn de spelers een medaille had gegeven en een tas met spullen konden de kinderen naar huis na een lange dag.

Ouders, bedankt voor alle support tijdens het toernooi en zullen de jongens ook weer dinsdag nodig hebben bij ODB !

Rutger Hartman

Voor meer informatie over dit toernooi zie:
https://www.feyenoord.nl/nieuws/nieuwsoverzicht/in-beeld-geslaagde-zesde-editie-coen-moulijn-memorial-cup

[nggallery id=470]