S.V. Loosduinen - Beeldbank Eckhardt FotografieEen vol ziekenboegje met de grieperige Oscar en geblesseerde Tico en Julian zorgde voor het nodige denkwerk voor coach Dani. Wat de keeperspositie betreft waren er echter geen hoofdbrekens, net als vorige week stond Storm (JO13-1) onder de lat voor de aan haar vinger geblesseerde Jasmijn die op haar beurt in de spits mocht na haar prachtige doelpunt van vorige week.

Op een met lichtgekleurde autobandensnippers ingestrooid antiek kunstmatje was het balbezit voor Loosduinen maar de kansjes voor beide doelen werden keurig verdeeld. Als Daan uitvalt staat de gretige Tobi te trappelen om zijn plaats in te nemen en niet snel daarna weet Johanny het voor hem zo vertrouwde aluminium te raken middels een poeier van jewelste. Als Storm dan steeds op de goeie plek staat en broertje Bowie nog even invalt is 0-0 de enige juiste ruststand.

Na rust gaat het onder leiding van de uitstekende VCS scheids gelijk op al voelt het toch dat het de verkeerde kant op gaat vallen en blauw-wit zijn ongeslagen status gaat verliezen. Als gek genoeg Dylan nog de paal raakt is het meteen daarna een pingel aan de andere kant na een gevalletje van pootje haken. Als het kleine technische spitsje van rood-wit dan aanlegt voor de elfmetertrap maakt Storm zich op voor zijn heldenstatus en kiest de goeie hoek om vervolgens de bal spectaculair uit zijn doel te ranselen.

Uit de tegenaanval wordt de snelle Johanny gevonden die zonder twijfel Jasmijn aanspeelt en de bal als een rugbyaanval weer doorspeelt aan de trefzekere Rick. En zo stond het in 1 minuut tijd niet 1-0 maar 0-1. Dit komt eigenlijk wel als een mokerslagje aan bij VCS en kan de wedstrijd ‘freewheelend’ worden uitgespeeld. Dat de bevrijdende 0-2 van Johanny viel was natuurlijk extra lekker.

Pluim van de dag was zaterdag voor Mats Bavelaar die zijn handen vol had aan hun sterke rechtervleugel maar geen krimp gaf. Zo zijn we met 9 uit 3 een trotse koploper met bovendien bij vlagen goed positiespel. Maar vandaag hebben we wel heel veel te danken aan die kleine, stoere, slimme doelman van JO13-1 die luistert naar de naam Storm en in de kleedkamer de legendarische woorden zal spreken: “aan zijn aanloop zag ik in welke hoek hij schoot“.

Jan.