De cupfighters van Loosduinen 2 moesten zaterdag aantreden bij en tegen Vredenburch. De spelers die donderdag het voorrecht hadden gehad om met open mond de klasse van Rutger op de training te aanschouwen leefden vol vertrouwen naar de wedstrijd toe. De mannen kregen echter al voor de wedstrijd een domper te verwerken. Door privé omstandigheden kon Menderes helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. De vaste volger weet echter dat er in de persoon van Wil, Richard voor intimi, een meer dan kundige vervanger paraat staat. Na de uitgebreide bespreking, waar Robin Bombarda als konijn uit de hoge hoed in de spits werd gezet, kon Loosduinen 2 in de storm het veld op.

In het doel deze week Dylan, die een sterke wedstrijd keepte. Volgens de officiële lezing van interim manager Wil was Hasselt een weekendje weg. Meerdere bronnen hebben echter aan uw verslaggever laten weten dat zij de tijdrekkende sluitpost boos over sportpark Vredenburch hebben zien rondlopen en later in de bus op het parkeerterrein hebben zien zitten.

In het begin was Loosduinen zoekende. Een fris spelend en goed combinerend Vredenburch domineerde en dit resulteerde in een vroege tegengoal. Loosduinen kon hier in het eerste kwartier vrijwel niks tegenin brengen. Gelukkig toonde Loosduinen karakter en kwamen de mannen van Wil gaandeweg beter in de wedstrijd. Verdedigend stond het beter en met Robin Bombarda als aanspeelpunt werden zij ook enkele malen gevaarlijk. Dit resulteerde voor rust nog in een schitterende gelijkmaker. Robin Bombarda is inmiddels al aan zijn 3e jeugd begonnen, getuigen zijn acrobatische omhaal waarmee hij de mannen van Wil naast Vredenburch zette.

Na de thee was het spelbeeld helaas weer hetzelfde als het eerste kwartier. Vredenburch combineerde er op los en Loosduinen kon enkel tegenhouden en hopen op een spaarzaam kansje. Loosduinen kreeg 2 van deze kansjes maar wist deze niet te verzilveren. Ook het debuut van John resulteerde niet in een doelpunt. Vredenburch wist uiteindelijk het veldoverwicht te verzilveren via twee late treffers en bekert verdiend door.

Zo eindigt het beker avontuur voor Loosduinen net voor de winterstop en weet het dus niet te overwinteren. Na een welverdiende winterstop kan de volle focus op de competitie. Op basis van de eerste seizoenshelft kunnen enkele voorzichtige eerste conclusies getrokken worden:

–                  Colin was klaar met enkele kleedkamerpraat en heeft in de hoop dit tegen te gaan John erbij gevraagd

–                  Rutger volgt een waar sportmandieet en zit nog onder de plak

–                  Door het tijdrekken van Hasselt duren wedstrijden van Loosduinen 2 gemiddeld 110 minuten

–                  Tol is helemaal opgebloeid en aan zijn 2e jeugd begonnen. Hij heeft zelfs energie zat om de hele wedstrijd te lullen

–                  De nieuwe trainer Menderes heeft met Justin en Rutger twee verlengsnoeren in het veld

–                  Andre heeft voor Serkan speciaal zakken in een broekje genaaid waar Serkan de spitsen in kan opbergen

–                  De verzorgingsspullen zijn te zwaar om vanaf veld 6 van Verburg te tillen maar kunnen tegen een stootje

–                  De samenstelling van Loosduinen 2 veranderd net zo snel als de bedpartners bij Katja Schuurman

–                  Mini blijft zich zowel op het veld maar met name in de kleedkamer misdragen

–                  Lucas vindt de vriendinnen van enkele spelers “oude heksen”

–                  De rest van het team kijkt al uit naar de afsluitende BBQ met aanhang

–                  Lucas heeft zich nu al ziekgemeld voor de afsluitende BBQ