De JO15-1 moest tegen Scheveningen even wakker geschud worden, met een prachtige knal van 25 meter werd Jasmijn verschalkt. 10 minuten oud is de wedstrijd dan als Tico met zijn rechterwreef de bal net over de middenlijn de diepte instuurt in de loop van Johanny, met precisie legt deze jarige job de bal in de 5 meter waar Julian zijn rechter binnenkant gebruikt om de 1-1 te maken.

Als scheidsrechter Gok hier naar de Scheveningse grens had geluisterd was de goal afgekeurd, echter zoveel vlaggeweld als deze man liet zien in 10 minuten werd eerder genoemde Gok teveel. Nog geen 2 minuten later is de voorsprong van blauw-wit een feit als opnieuw de jarige job vanaf rechts de verre hoek vindt uit een aanval waar zowaar niet gevlagd werd.

Na rust wint opnieuw de dominantie van de Scheveningse vlagger en weet deze beste man voordat de 1e Hollandse Nieuwe zelfs geboren is het begrip Vlaggetjesdag voor altijd in het geheugen te proppen van onze 15-jarigen. Als het dan lang 2-1 blijft is linksback Mats B. het zat en vindt met een zuivere trap Oscar die tot de 16 mag doorlopen alwaar hij mannelijk gestopt word. Als scheids Ahmet Gok op plaats delict verschijnt en in zijn ooghoek de overwerkte Scheveningse vlag de lucht in ziet gaan besluit hij de bal op de stip te leggen, Tico benut dit buitenkansje met rechts in de rechterhoek.

Met een snel dalend afstandsschot van Rick wordt de definitieve einduitslag op 4-1 bepaald. Volgende week niet verliezen bij nr.2 Verburch en je bent zo goed als zeker kampioen en kan de vlag uit, en niet de Scheveningse vlag deze keer.

Jan H.