Het was voor de jongens en meisjes best spannend dit jaar….het jaar waarin alles anders loopt. Geen feestjes en allemaal regeltjes…geen feestjes? Dus ook  geen Sinterklaasfeest dit jaar? In ieder geval niet zoals we gewend zijn.
Sinterklaas was wat vermoeid en moet goed op zijn gezondheid letten, vandaar dat Sint achterbleef in het Pietenhuis.  Maar Sint zou toch Sint niet zijn als hij niet iets zou regelen voor S.V. Loosduinen. Sint sprak de kinderen via ‘Teams’ op de laptop toe en stuurde zijn beste Voetbalpieten naar Sportpark Madestein.
Omdat we de Pietentraining alleen door konden laten gaan als we aan alle regeltjes en voorwaarden voldeden, konden we helaas ook nu geen ouders op het complex toelaten. Fotograaf John (Van der Hut Fotografie) was daarom gevraagd om wat sfeerfoto’s te maken. Gelukkig begrepen de meeste ouders dat deze regels echt niet door ons verzonnen zijn. Hieronder daarom flink wat foto’s van de Voetbalpietentraining.
De JO7 mocht als eerste het complex op. In kleine groepjes keken en luisterden zij naar Sinterklaas op de computer en zwaaiden zij vrolijk naar hem via de camera’s op het complex. Nadat Sint zijn zegje had gedaan, gingen zij met de Pieten mee het veld op. De Pietentraining kon beginnen.
De JO8 en JO9 volgden om half 6 en luisterden ook aandachtig naar de toespraak van de Sint. Wel apart dat Sint zich nog kon herinneren hoe hard de trainers vroeger al hun best deden.  Zelfs bij de JO11 en MO11 was er volop aandacht voor de wat vermoeide Sint. Er werd zelfs opgemerkt dat Sint wat anders praatte en ook een bril op had voor zijn vermoeide ogen.
Na afloop vertelden de Pieten dat alle kinderen geslaagd waren voor hun Voetbalpietendiploma. Dus iedereen kreeg het diploma, een mooie medaille en een doos met lekkers.
Aan de reacties van de kinderen en de beleefde bedankjes merkten wij dat dit een geslaagde Pietentraining was.
Laten we hopen dat de Sint er volgend jaar weer gezellig bij kan zijn.
Sint heeft ook iedereen aanstaande zaterdag vrij gegeven, zodat ze uitgerust aan Pakjesavond kunnen beginnen.
Maandag trainen we weer.  Tot dan !

Toespraak van de Sint, deel 1 en 2:      IMG_1870 (1)  &  IMG_1870 (2)


Met dank aan                 voor de leuke foto’s !!