Aanstaande zaterdag staat voor het eerste elftal van S.V. Loosduinen de zestiende competitiewedstrijd in de derde klasse B op het programma. Voor de Loosduiners wacht ditmaal een uitwedstrijd tegen Ariston ’80 1.

Het zijn de nummers 8 (15-20) en 12 (15-11) die elkaar gaan bestrijden op Sportpark TU – Delft, Mekelweg 8 te Delft.

Vorige wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Voor de Loosduiners weer een spannende wedstrijd om 3 punten binnen te halen. Wij hopen op veel supports om onze jongens aan te moedigen.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer D. (Djawid) Tahery.

S.V. Loosduinen en Ariston’80 speelden nog niet vaak tegen elkaar. Afgelopen oktober stonden zij tegenover elkaar op Sportpark Madestein en eindigde de wedstrijd in een 2-2. In het seizoen 2016-2017 twee wedstrijden in de derde klasse. En in het verre verleden is ooit door de Blauwwitten een wedstrijd gespeeld in Delft tegen Ariston’80 voor het HC toernooi.

Het eigenlijke begin voor v.v. Ariston’80 als studentenvereniging was in 1972, maar na een afsplitsing met Taurus in 1980 werd besloten om de naam aan te nemen Ariston. In Oudgrieks betekent het goed, sterk of de beste. Het is ook de naam een held in de Griekse mythologie. Om onderscheid te maken van de andere verenigingen werd het jaartal van oprichting toegevoegd; v.v. Ariston’80. Sinds 1980 kiest Ariston’80 ook elkaar een bijna nieuw bestuur en de vereniging doet met liefst zeventien seniorenteam en vier vrouwen teams mee in de KNVB competities!

Op zaterdag 5 november 2016 werd de eerste officiële wedstrijd tussen de beide elftallen in Delft-Zuid gespeeld.  Die wedstrijd werd nipt met 1-0 verloren door de Loosduiners. Een uitslag die hoger had kunnen uitpakken in het nadeel van de Blauwwitten. Ariston’80 was de betere ploeg op een regenachtige middag op een rommelig complex, waar toen volop bouwactiviteiten plaatsvonden, maar inmiddels een fraai complex is geworden bij de TH in Delft.
Op zaterdag 1 maart 2017 werd de thuiswedstrijd gespeeld en scoorde Ricard Nieuwdorp in de slotfase de enige treffer van de Loosduiners, die nu met 1-0 nipt wel werd gewonnen door de Blauwwitten. Toch degradeerde het elftal van Richard Douw dat seizoen naar de 4e klasse via de nacompetitie.
Ariston’80 overkwam dit een seizoen later.  Het vorig seizoen speelden beide elftallen in de vierde klassen en werden allebei kampioen. Ariston’80, onder leiding van trainer Martin de Graaf, zelfs heel overtuigend, met slechts een nederlaag en 123 doelpunten voor en slechts 19 treffers tegen. De Loosduiners leden drie nederlagen en sloten de competitie af met 99 doelpunten voor en 25 tegen.

S.V. Loosduinen 2 speelt thuis tegen FC ‘s-Gravenzande om 12:00 uur en verder staat het volledige programma voor a.s. zaterdag elders op de website.

Coördinatoren van dienst zijn: Arie Molenkamp (ochtend) en Mira van den Bos (middag)